,
29/07/2021
Reflexions
Hi ha països on el Certificat Covid ja funciona
Foto:
Photo by <a href="https://unsplash.com/@matnapo?utm_source=u

Certificat Covid

Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals. França, Portugal o Itàlia s'han afanyat a adoptar aquesta mesura a Europa. Però n'hi ha altres que manifesten certs dubtes a l'hora d'implantar-lo. A casa nostra tot just ara s'ha obert aquest meló. 

La finalitat del certificat és lògica: complicar-li la vida al coronavirus tot complicant-los el dia a dia a les persones que no es volen vacunar, que, segons fonts del Departament de Salut, a casa nostra són poques. La vacuna contra la Covid-19, fins ara, està tenint molt bona acceptació a Catalunya. Només cal consultar el portal Dadescovid.cat i comprovarem que els percentatges de vacunació amb la pauta completa superen el 80% en tots els grups d'edat a partir de 50 anys, és a dir, en els segments de població que es van començar a punxar abans. A més a més, les xifres a les quals se'ls ha administrat la primera dosi fa pensar que ben aviat altres grups de població assoliran nivells alts de vacunació.

Ho necessitem; a títol individual (per mirar d'estalviar-nos acabar al llit d'una UCI si ens encomanem de coronavirus) i com a col·lectiu (per mirar de frenar la transmissió del virus –cosa que encara està per veure exactament com– i protegir les persones amb qui ens relacionem). I, de retruc, ho necessita com l'aire que respirem la nostra economia, una altra gran damnificada per aquesta crisi.

Segurament l'han prioritzat els dirigents que han decidit que sigui indispensable un Certificat Covid (que poden obtenir les persones que tenen la pauta completa de vacunació i les que poden demostrar que han superat la malaltia) per anar depèn d'on o per fer segons què. Però em sembla que és un debat que cal tenir de forma reposada, ben calmadament, ja que limita drets fonamentals, que ja han rebut prou el darrer any i mig. Més encara quan no hi ha vacunes per a tothom, ja que aleshores el Certificat Covid esdevé discriminatori i aquesta seria una errada que no podem tolerar.

Cal pensar-hi bé i decidir quines alternatives tenim per, quan ja tinguem un peu al coll a la pandèmia, puguem mantenir-la a ratlla. Segur que n'hi ha que no excloguin ningú, almenys per sistema.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,