,
23/06/2021
Reflexions
La porta d'una cel·la entreoberta
Foto:
Photo by <a href="https://unsplash.com/@huefnerdesign?utm_so

Un primer pas

Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Quim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Carme Forcadell i Dolors Bassa hagin passat més de tres anys entre reixes. L'endemà que el Consell d'Europa reclamés els indults, la retirada de les euroordres contra els membres de l'executiva de Carles Puigdemont a l'exili i la reforma dels delictes de rebel·lió i sedició.

Aquesta organització internacional sosté que les penes imposades pel Tribunal Suprem són "desproporcionades". 

Tot el contrari del que pensen els partits situats a la dreta del PSOE i el mateix Suprem, que va considerar que seria una "solució inacceptable". De fet, certes formacions, que han fet campanya (sortosament amb poc èxit) contra la mesura de gràcia, ja havien anunciat que els recorrerien abans no es fessin públics.

L'executiu que presideix Pedro Sánchez concedeix els indults per "tancar ferides" en pro de la "concòrdia, el diàleg i l'entesa" i per deixar enrere "la venjança", que és el que ha marcat l'actuació dels poders de l'Estat vers els líders independentistes que van organitzar el referèndum de l'octubre del 2017 i, de forma indirecta, els ciutadans que representaven. 

El fet que els presos i preses polítics puguin sortir de la presó posa fi al seu patiment i el de les seves famílies, però no resol el conflicte polític sense precedents que tenim sobre la taula, ni tanca ferides, com a molt hi posa una tireta. En seria un millor remei l'amnistia, que el Consell d'Europa no avala. Els indults potser que siguin un primer pas, però en calen molts, molts més. La repressió contra l'independentisme no s'atura; segons Òmnium hi hauria més de 3.000 persones amb processos oberts (maniobres del Tribunal de Cuentas a banda). Tanmateix, els socialistes han estat valents i han sortit de la seva zona de confort, al contrari del que va fer el PP de Mariano Rajoy, l'immobilisme del qual va contribuir a ampliar l'escletxa. Negociar suposa moure's, més o menys, dels posicionaments inicials si es vol arribar a acords. Veurem què passa ara; espero que els indults no siguin un caramel enverinat.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,