,
08/07/2021
Reflexions
Unes escales pintades amb els colors de l'arc de Sant Martí
Foto:
Xavi Cabrera on Unsplash

Prou agressions

No ho entenc. No em cap al cap que ningú es cregui amb dret d'agredir una altra persona per la raó que sigui, ni pel fet de tenir un color de pell diferent, ni pel fet de tenir pocs recursos, ni pel fet de pensar diferent, ni pel fet de ser dona, ni pel fet ser ser gai... Però, dissortadament, hi ha massa gent que pensa que sí, que està legitimada per clavar cops de tota mena als altres.

La successió d'agressions homòfobes de les darreres setmanes demostra que el col·lectiu LGTBI+ (que l'Observatori contra l'Homofòbia recompta en un centenar només enguany) és a la diana. El més greu d'aquests atacs diumenge passat va acabar amb l'assassinat d'un jove gallec. En Samuel va ser brutalment apallissat fins a la mort per ser homosexual! La indignació del col·lectiu va omplir les xarxes i ciutats de tot l'Estat aquest dilluns. 

Però aquesta lluita no tan sols és seva, és nostra, de tota la societat, com ho és la guerra contra la violència de gènere, perquè la violència contra les persones LGTBI+ és un problema estructural i cal abordar-lo. És urgent. No podem mirar cap a una altra banda i esperar que l'onada ens arrossegui. La destrossa que pot deixar rere seu té un preu inassumible.

Creia que, com a comunitat, ho estàvem fent millor, que érem més tolerants i estàvem educant les generacions que pugen en el respecte a la diferència (en sentit ampli). Però no. Segons l'Observatori, les agressions han anat in crescendo els darrers cinc anys i les autoritats asseguren que justament és gent molt jove, fins i tot menor d'edat, qui hi ha darrere d'aquests intolerables atacs. 

No hi ha excusa que valgui per legitimar la violència ni la discriminació. Hem de posar fil a l'agulla per revertir la situació. De la mateixa manera que, com a mare, vull que la meva filla pugui caminar sola pel carrer sense perill de patir cap agressió i que no sigui víctima de violència pel sol fet de pertànyer al que anomenem gènere femení, també vull que ella o el seu germà puguin passejar tranquil·lament si se senten atrets per persones del mateix gènere, ens expliquen que no s'identifiquen en el gènere binari o qualsevol altre supòsit que els diferenciï de la resta de persones. Deixem de badar. Hem de fer alguna cosa més que penjar la bandera de l'arc iris cada 28 de juny. Ens hi va la vida, la de totes.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,
16/06/2021
La troballa la setmana passada del cos de l'Olivia, una de les nenes de Tenerife que el seu pare va segrestar el passat 27 d'abril per fer mal allà on més couria a la seva mare va deixar sense alè i alhora omplir de ràbia ciutadans de tot