,
16/01/2023
Reflexions
Imatge d'un llop
Foto:
Peter Fischer a Pixabay

'Team' Shakira vs 'team' Piqué?

Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc glamurós però de lletra punyent acumula més de 125 milions de reproduccions i ha esdevingut el "temazo" del moment (segurament ho sigui de l'any). Des d'aleshores sembla també indispensable manifestar si ets del 'team' Shakira o del 'team' Piqué i expressar la teva opinió sobre la idoneïtat de la lletra de la cançó. També han aprofitat l'avinentesa per fer publicitat conegudes marques, no tan sols les que l'exparella del futbolista Gerard Piqué anomena en aquest reguitzell de punyals que li dedica amb aquesta cançó. Sorprenent tot plegat.

No seré pas jo qui defensi l'excentral blaugrana. Ell  millor que ningú sap què és això de no tenir pèls a la llengua i ara experimenta la seva pròpia medicina. Altra cosa és que li doni la raó a la seva exparella, la música de la qual mai no ha estat a la meva llista de preferides i que no aspira a figurar-hi des que aquella noia de temes com 'Suerte' es va transformar en la lloba que diu ser ara. Des del meu punt de vista s'ho podria haver estalviat. El que hagi passat entre Sakira i Piqué només és cosa d'ells. Si van trencar perquè l'empresari l'enganyava amb la seva actual parella (que també surt malparada a la cançó) o no és quelcom que no ens importa a la resta de mortals. Com a molt, en podrien opinar els fills de la ja exparella, que algun dia s'adonaran que la seva mare, plena de rancúnia i dolor, es va despatxar a gust contra son pare. 

És cert que l'art, i la música ho és (no entrem a qualificar si la que fa qui deia estimar tant Barranquilla com Barcelona ho és. Aquest és un altre debat), tot sovint sorgeix del patiment. Shakira no és ni la primera ni la darrera que escriu sobre el seu desamor (trobaríem centenars de cançons que parlen d'amors impossibles, no correspostos, relacions trencades, infidelitats...) però potser sigui una de les que ho ha fet amb menys elegància. En aquest tema amb Bizarrap, Shakira deixa de banda les indirectes i dispara amb bala contra el seu excompany, la seva sogra i també l'actual parella de Piqué. S'ha quedat ben descansada. Tot i que és lliure d'escriure el que li plagui i em sembla genial que aprofiti el seu talent per curar-se les ferides, trobo que ho fa d'una forma extremadament matussera. L'entenc però no l'aplaudeixo. I això que el coi de cançoneta s'enganxa que dona gust! 

Però tot i que crec que aquest tema, que ja és un èxit, va néixer per ser un dard enverinat, una venjança en tota regla, el que em grinyola de debò no és que Shakira hagi premut l'accelerador fins al fons sinó alguns dels missatges que llença a la cançó. Vol ser un crit a l'emporderament de la dona? Potser sí. Però també és una oda a la riquesa que em fa molt menys simpàtica la noia que va conquerir el món al ritme del 'Waka waka'. És el que el valor d'una dona es mesura pels diners que factura? És que només els productes cars i de luxe són vàlids? És que hi ha dones de primera i altres de segona? Aish...! Quina relliscada noia! Com bé diu ella mateixa "de l'amor a l'ordi només hi ha un pas" i òbviament ella l'ha fet i ja no té marxa enrere.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,