,
18/10/2017
Reflexions
Una mà acaronant la pluja

Mai no plou a gust de tothom

Tinc ben après que mai no plou a gust de tothom. Passa en petit comitè. Quan la padrina, per exemple, fa macarrons a la carbonara per dinar la meva filla es llepa els dits mentre son cosí arrufa el nas; en canvi, si els fa a la bolonyesa, passa just a l'inrevés. Passa a més gran escala. Quan dones la teva opinió en una tribuna pública com podria ser aquest espai, per exemple, hi ha qui comparteix fins a l'última coma i qui hi és a les antípodes. Així és la vida, no cal fer-ne escarafalls.

Partir d'aquesta premissa m'ajuda en el dia a dia i a entomar les crítiques quan arriben, que ho fan i ho han de fer. Sóc una persona sentida i quan algú desaprova la meva feina em sap greu. Però agraeixo les crítiques, sempre que siguin constructives és clar, perquè et permeten prendre una altra perspectiva i són essencials per canviar i millorar.

Ara bé, tenir clar que és impossible que tothom aplaudeixi el que fas no és impediment per intentar-ho. No puc fer altra cosa. Em van ensenyar a treballar de valent, a posar-hi cos i ànima. Crec fermament que qui hi posa esforç i bona voluntat mereix el nostre reconeixement, encara que no hi combreguem al al cent per cent. Miro de no veure fantasmes on no n'hi ha perquè l'experiència m'ha demostrat que suposa complicar-nos la vida de mala manera, i tots sabeu que la vida té el mal costum de complicar-se per si sola. Mai no falla.

Aquests dies, tothom parla del mateix: al carrer, a la cafeteria, al forn, al mercat... No dic que l'ocasió no s'ho valgui, els que em coneixeu (per poc que sigui) sabeu que sóc una persona compromesa. Però és tan esgotador... i alhora, enriquidor. Debatre amb qui pensa diferent i cercar punts d'encontre és més gratificant que fer-ho amb qui comparteix el mateix punt de vista. Per això crec que, passi el que passi, hem de procurar mantenir viu el diàleg, sobretot amb qui veu el món d'una altra manera. Només així evitarem fractures, al meu parer, innecessàries.

Cal que avui, més que mai, tothom, tant ciutadans com polítics, ho tinguem present. Mai no plou al gust de tothom, però només si parlem, si escoltem, podrem arribar a entendre perquè plou a gust dels uns o dels altres.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,