,
01/07/2016
Reflexions
Els resultats dels comicis del 26-J
Foto:
'El País'

Quin panorama!

El que ens ha deixat la repetició de les eleccions generals el 26-J. La setmana passada escrivia un post al portal Surtdecasa Ponent demanant-me si canviaria alguna cosa a Espanya gràcies als comicis arran de l’esclat de l’anomenat Fernández Gate i autoresponent-me, per desgràcia, que no. Però això no treu que comprovar-ho en viu i en directe diumenge a la nit fos, com a mínim, trist i dolorós.

M. Àngels Serra (de Chias Marketing) penjava una piulada que deia “Increïble! Quant més miro els resultats, més penso que són d’un altre país que no és el meu”. Li dono tota la raó! Mirar-se el mapa de resultats posa els pèls de punta a la gent d’esquerres, als sobiranistes i als que són totes dues coses alhora, perquè demostren que en aquesta Espanya no hi tenim lloc, que no hi ha res a negociar en una Espanya on guanya les eleccions un cop rere altre el partit amb més taques de corrupció de tots. L’entesa amb aquesta Espanya on destrossar la sanitat als catalans dóna vots en altres territoris és un miratge.

Ja sabia d’antuvi que la cita amb les urnes del 26-J no canviaria res. Però constatar que el PP obté 137 escons, 14 més que el 20-D, i que el seu líder en surt reforçat, malgrat destacar per la seva inacció, cou. Sort que els independentistes ens podem guarir les ferides amb els resultats dels comicis a Catalunya, on la situació és gairebé calcada a la de fa mig any. En Comú Podem, malgrat estavellar-se a la resta de l’Estat, manté, i bé, el tipus a Catalunya, igual que ho fan Esquerra i Convergència. Només ha patit una mica més que el 20-D el PSC, que ha perdut un diputat en benefici del PP (precisament gràcies a perdre el seu representant al Congrés per Lleida).

Qui acabarà essent el president de l’Executiu central és una incertesa hores d’ara perquè l’aritmètica que van deixar les eleccions de diumenge continua essent complicada. Tot i que el senyor Rajoy té molts números de quedar-se a la Moncloa quatre anys més en ser el guanyador clar de les votacions i aconseguir un major suport dels electors, necessita pactar amb alguna altra força i/o l’abstenció d’altres per governar. La diferència aquest cop és que el cor em diu que ho aconseguirà. Quin panorama que ens espera!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

22/10/2020
Encara hem de pair el tancament de bars i restaurants, així com els centres de bellesa i estètica, entre altres noves restriccions vigents des de divendres passat, que ja se sent el rum-rum de l'aplicació del toc de queda a tot l'Estat
13/10/2020
LOURDES CARDONA
19/08/2020
LOURDES CARDONA
24/07/2020
Diria que faig una vida senzilla, només esquitxada de tant en tant pel luxe de viatjar fora de les fronteres del nostre país (cosa que des que sóc mare passa, essent molt generosa, un cap de setmana a l'any).
21/05/2020
A mitjan de febrer (bufa, sembla que sigui fa una eternitat!) vaig dedicar un article dels meus articles a Nova Tàrrega (aquí te'n deixo l'
16/04/2020
El coronavirus fa estralls entre la població de més edat. Bona part de les persones que han mort per culpa de la malaltia per la qual el 2020 passarà a la història tenien fets els 80 anys.
21/03/2020
Reconec que ser optimista amb la que tenim a sobre, em costa (el meu estat d'ànim avui en res s'assembla al de fa una setmana).