El repte dels 100 cims. T’hi atreveixes?

Des de fa uns anys la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) porta a terme el repte dels 100 cims. No és una competició esportiva ni cap campionat, sinó un repte personal que vol promoure el coneixement del país i l’esport a la natura. Els cims triats per la FEEC s’estenen al llarg i ample del país, i n’hi ha de totes mides i nivells perquè tothom hi pugui participar. En podeu triar entre més de 300 per assolir el vostre “100 cims”, i podeu començar pels que hi ha a les comarques de Ponent, com el Tossal Gros de Vallbona a l’Urgell o Sant Mamet a la Noguera, per després anar cap a altres racons de Catalunya.

També al repte dels “100 cims” podeu participar en un concurs literari i en un de fotogràfic per tal de deixar constància de les vostres sensacions i retratar el magnífic patrimoni natural del nostre país. Si acabeu el repte rebreu un reconeixement per part de la FEEC, però el més important és que haureu conegut racons que desconeixíeu i que haureu gaudit de la natura, la família i els amics.

En aquesta ruta us hem proposat assolir un dels 100 cims. Ja només us en queden 99. Continuem?

Més info: www.feec.cat


Vols descobrir un PR, un sender de petit recorregut a la comarca de l'Urgell? Clica aquí! 

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic David Sancho. Sóc Llicenciat en Història i Màster en patrimoni cultural per la UdL, treballo de professor de secundària intentant transmetre als meus alumnes que això de la història no és tant horrible com ells pensen. Sóc autor i col·laborador de diverses guies excursionistes. Les meves dèries muntanyenques les explico a www.segueixpujant.blogspot.com

17/12/2015
Hem vist com la guerra civil va deixar petjada a la comarca del Segrià, tant que uns anys després d’acabar-se la guerra, la ciutat de Lleida i zones de la rodalia van convertir-se en un gran plató cinematogràfic per filmar una pel·lícula sobre aqu
19/11/2015
Corrien temps convulsos a principis del segle XX quan en plena modernització del país, van començar a construir-se preses, pantans i centrals hidroelèctriques que portessin la preuada electricitat a totes les vil·les i ciutats catalanes.
26/10/2015
Siguem o no seguidors del Barça, ens agradi o no el futbol, és indiscutible que Lionel Andrés Messi Cuccittini, més conegut com Leo Messi, és un dels millors jugadors de futbol de la història.
22/07/2015
Ja heu pogut comprovar que la sortida en caiac travessant el Congost de Mont-Rebei ens ofereix unes imatges de postal d’aquest racó de les terres de Ponent.
09/06/2015
Segurament per instint, els primers éssers humans van trobar en les coves el refugi ideal per viure, protegir-se de les inclemències meteorològiques, i establir la seva primera llar.
22/04/2015
És ben conegut que la ciutat de Lleida disposa de diversos ponts per creuar el riu Segre: el pont Vell, el Nou, el de la Universitat, el de Pardinyes i, des de no fa gaire, el 
25/03/2015
Tal com hem pogut comprovar els darrers anys, les relacions entre Catalunya i Espanya de vegades no han estat gaire fluïdes.