Les arrels ponentines de Leo Messi

Siguem o no seguidors del Barça, ens agradi o no el futbol, és indiscutible que Lionel Andrés Messi Cuccittini, més conegut com Leo Messi, és un dels millors jugadors de futbol de la història.

Com molts argentins, Leo Messi té arrels a Europa, i més concretament a Catalunya, a les terres de Ponent, per part de la família materna. Rosa Mateu Gesé, besàvia del “crack” argentí, vivia a Blancafort, un dels nuclis que formava part del municipi de Tragó de Noguera. Amb l’única opció de treballar al camp, la Rosa Mateu va decidir creuar l’Atlàntic per buscar una vida millor. Era l’any 1910 i amb només 18 anys es va embarcar cap a l’Argentina, que llavors rebia milers d’immigrants provinents d’Europa.

El trajecte era llarg, i durant el viatge va conèixer a Josep Pérez Solé, de Bellcaire d’Urgell, que també havia pres la sempre difícil decisió d’emigrar. A Argentina es van casar i van tenir tres filles, una de les quals, Rosa Maria, va casar-se amb un immigrant italià anomenat Eusebio Messi. Així va començar la nissaga de la qual descendeix el futbolista argentí i que en part té les arrels a la vora del Noguera Ribagorçana.

Si vols descobrir la RUTA DEL PANTÀ DE SANTA ANNA CLICA AQUÍ! 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic David Sancho. Sóc Llicenciat en Història i Màster en patrimoni cultural per la UdL, treballo de professor de secundària intentant transmetre als meus alumnes que això de la història no és tant horrible com ells pensen. Sóc autor i col·laborador de diverses guies excursionistes. Les meves dèries muntanyenques les explico a www.segueixpujant.blogspot.com

17/12/2015
Hem vist com la guerra civil va deixar petjada a la comarca del Segrià, tant que uns anys després d’acabar-se la guerra, la ciutat de Lleida i zones de la rodalia van convertir-se en un gran plató cinematogràfic per filmar una pel·lícula sobre aqu
19/11/2015
Corrien temps convulsos a principis del segle XX quan en plena modernització del país, van començar a construir-se preses, pantans i centrals hidroelèctriques que portessin la preuada electricitat a totes les vil·les i ciutats catalanes.
26/10/2015
Siguem o no seguidors del Barça, ens agradi o no el futbol, és indiscutible que Lionel Andrés Messi Cuccittini, més conegut com Leo Messi, és un dels millors jugadors de futbol de la història.
22/07/2015
Ja heu pogut comprovar que la sortida en caiac travessant el Congost de Mont-Rebei ens ofereix unes imatges de postal d’aquest racó de les terres de Ponent.
09/06/2015
Segurament per instint, els primers éssers humans van trobar en les coves el refugi ideal per viure, protegir-se de les inclemències meteorològiques, i establir la seva primera llar.
22/04/2015
És ben conegut que la ciutat de Lleida disposa de diversos ponts per creuar el riu Segre: el pont Vell, el Nou, el de la Universitat, el de Pardinyes i, des de no fa gaire, el 
25/03/2015
Tal com hem pogut comprovar els darrers anys, les relacions entre Catalunya i Espanya de vegades no han estat gaire fluïdes.