La paret del cilindre, un clàssic de l'escalada a Ponent

Si visites el Pantà de Sant Llorenç de Montgai has de saber que....

La paret de la Coma de Gelis no és només una de les més característiques de Sant Llorenç de Montgai per la seva llarga cresta, sinó que a més, va ser segurament la primera paret de la zona que va ser escalada.

El 10 d’abril de 1960, un grup d’escaladors provinents de Badalona van obrir el primer itinerari que permetia accedir al capdamunt de la muntanya, i el 1963 un grup d’escaladors del Centre Excursionista de Lleida hi obrien una variant del primer itinerari. S’iniciava així l’escalada a Sant Llorenç de Montgai, que fins avui en dia ha estat una veritable “escola” d’escaladors pels ponentins i per gent d’arreu.

Coneixes el Pantà de Sant Llorenç de Montgai?  Descobreix aquesta joia del paisatge d'alta muntanya enmig de la Noguera. Aquí tens la teva RUTA!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic David Sancho. Sóc Llicenciat en Història i Màster en patrimoni cultural per la UdL, treballo de professor de secundària intentant transmetre als meus alumnes que això de la història no és tant horrible com ells pensen. Sóc autor i col·laborador de diverses guies excursionistes. Les meves dèries muntanyenques les explico a www.segueixpujant.blogspot.com

17/12/2015
Hem vist com la guerra civil va deixar petjada a la comarca del Segrià, tant que uns anys després d’acabar-se la guerra, la ciutat de Lleida i zones de la rodalia van convertir-se en un gran plató cinematogràfic per filmar una pel·lícula sobre aqu
19/11/2015
Corrien temps convulsos a principis del segle XX quan en plena modernització del país, van començar a construir-se preses, pantans i centrals hidroelèctriques que portessin la preuada electricitat a totes les vil·les i ciutats catalanes.
26/10/2015
Siguem o no seguidors del Barça, ens agradi o no el futbol, és indiscutible que Lionel Andrés Messi Cuccittini, més conegut com Leo Messi, és un dels millors jugadors de futbol de la història.
22/07/2015
Ja heu pogut comprovar que la sortida en caiac travessant el Congost de Mont-Rebei ens ofereix unes imatges de postal d’aquest racó de les terres de Ponent.
09/06/2015
Segurament per instint, els primers éssers humans van trobar en les coves el refugi ideal per viure, protegir-se de les inclemències meteorològiques, i establir la seva primera llar.
22/04/2015
És ben conegut que la ciutat de Lleida disposa de diversos ponts per creuar el riu Segre: el pont Vell, el Nou, el de la Universitat, el de Pardinyes i, des de no fa gaire, el 
25/03/2015
Tal com hem pogut comprovar els darrers anys, les relacions entre Catalunya i Espanya de vegades no han estat gaire fluïdes.