Fira de titelles

Foto: 

Cedida

La Fira de Titelles de Lleida celebra la trentena

La 30a Fira de Titelles omplirà d’il·lusió i emocions la capital de Ponent del 3 al 5 de maig
Cristina Mongay
,
02/05/2019
Espectacles
La Fira de Titelles de Lleida és una de les cites més destacades que es poden veure i gaudir en família al mes de maig a la capital de Ponent. Enguany aquesta trobada celebra la seva 30a edició, una cita molt especial que oferirà un total de 110 sessions públiques, realitzades per 31 companyies titellaires.

La Fira de Titelles de Lleida arriba enguany trepitjant molt i molt fort! El certamen compleix la trentena i, per celebrar-ho, les companyies que actuaran els 3, 4 i 5 de maig a Lleida portaran les maletes plenes d’objectes, titelles, teatrets, escenografies i tot el necessari per explicar-nos històries increïbles, tradicionals o innovadores, que faran volar la imaginació de tots.


'Asteroid', de la companyia Campi Qui Pugui

La programació
Durant els dies 3, 4 i 5 de maig els titelles prendran, per trentè any consecutiu, els carrers, les places i els escenaris principals i alternatius de Lleida per donar vida a històries de tota mena! L’humor, l’alegria, la tragèdia i, sobretot, la il·lusió ho inundaran tot, i petits i grans tornaran a estar convocats a deixar volar el seu enginy.

Entre els espectacles que podreu gaudir destaca ‘Ahoi!’, de Theatrefragile, una història que narra l’humor entranyable de la vida quotidiana a través de tres generacions; ‘Eh man hé, la mecànica del alma’, de Zero en Conducta, on el teatre físic, la dansa, el mim i els titelles ens faran repensar el funcionament de la mecànica de l’ànima; ‘El Inolvidable viaje de Nana’, de Café de las Artes Teatro, un espectacle sense paraules que ens convidarà a viure els canvis que produeix en el cos de la dona la gestació; ‘Los Extintos’, de Culturclics, espectacle protagonitzat per uns exòtics éssers anomenats Ankur; i ‘Transfiguration’, d’Olivier de Sagazan, un espectacle pensat per adults que narra la història del desig incondicional de l’escultor per dur la seva creació a la vida.

Jugant a casa, cal destacar també la participació dels Campi Qui Pugui, que representaran el seu darrer espectacle: ‘Asteroid’, on es combina teatre gestual i titelles; també els Zum-Zum Teatre, amb el sorprenent recorregut físic d’’Hippos’, i el Centre de Titelles de Lleida, amb l’espectacle infantil ‘La Jana i els 3 ossos’, una màgica versió del popular conte ‘La Rínxols d’Or’.
 

La 30a Fira de Titelles de Lleida acollirà un total de 31 companyies, moltes de les quals catalanes i de la resta de l’Estat espanyol, però també de l’àmbit internacional (com ara França, Alemanya, Gran Bretanya o Canadà).'Els Amics d'en Crusó', de la companyia Toc de Fusta

Més Fira, més titelles
A banda de la programació regular de la Fira de Titelles, també podreu gaudir aquests tres dies d’una gran quantitat d’activitats culturals paral·leles.

És el cas de les exposicions ‘Fira de Titelles. Mirades de 30 anys’, que podrà visitar-se fins al 23 de juny a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i que rememora les tres dècades de vida de la trobada; ’30 anys en bona companyia!’, que es desplega al vestíbul del Teatre de l’Escorxador i el Cafè del Teatre i rememorarà les companyies i espectacles que han participat; i ’30 vinyl with puppets’, que es podrà veure a la cerveseria Gran Records fins al 16 de maig i mostra un seguit de portades de vinils on els titelles i els objectes són els protagonistes dels discs.

Per altra banda, també podreu gaudir de la 16a Fira d’Artesans de Titelles davant de la Catedral i de la 6a Fira d’Artesans Familiar, amb prop de 30 parades de diverses artesanies, al voltant de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

  • imatge de control 1per1
Com és ja una tradició, els titelles ompliran els aparadors de botigues de l’Eix Comercial i la Zona Alta lleidatana.


La Fira de Titelles farà demostració, una vegada més, de la seva faceta solidària i de la seva col·laboració amb altres projectes culturals. Per una banda, cal destacar que posa a disposició del Banc d’Aliments l’entrada de dues actuacions, per tal de promoure la recollida de menjar; per altra, oferirà descomptes en la compra d’entrades a tothom que faci una donació al Banc de Sang.

L'Animac, per la seva part, torna a col·laborar amb la Fira, per apropar un cop més, a professionals i públic, curtmetratges en què el teatre de titelles i objectes n'és el protagonista. Així, l’Auditori de la Biblioteca Pública serà el dissabte i el diumenge de Fira l’escenari escollit per projectar vuit curts de temàtica familiar.


'Jon Braun', de la companyia Anita Maravillas

Puppets
Del 16 d'abril al 16 de maig
Lleida
Titelles
Del 18 d'abril al 23 de juny
Lleida
Fira de Titelles
Del 3 al 5 de maig
Lleida
A

També et pot interessar