22a Fira d'Àger

Foto: 

Cedida
La Fira d'Àger compleix enguany el 22è aniversari

Àger prepara la 22ª edició de la seva Fira d’Artesania i Productes del Montsec

Aquesta trobada tindrà lloc el 9 de desembre, i comptarà amb diversos actes culturals previs des del dia 6
Cristina Mongay
,
05/12/2018
Fires i festes
Àger celebrarà el diumenge 9 de desembre, i per vint-i-dosena vegada, la seva Fira d'Artesania i Productes del Montsec. Els oficis tradicionals, els productes ecològics i artesans, els tallers infantils, l'art, la poesia i la música es retrobaran un any més en aquesta vila de la Noguera, anticipant-se a l’esperit nadalenc. Una cita per a petits i grans, pels seus veïns, veïnes i forasters que reivindica els plaers de tota la vida; una cita, en definitiva, que tot amant dels productes de proximitat, i de la cultura, no pot deixar-se perdre!

Enguany la Fira d'Artesania i Productes del Montsec d’Àger arriba a la seva 22a edició! Com cada any, es desenvoluparà el primer diumenge de desembre al centre de la vila, i comptarà amb un seguit d’activitats lúdiques i culturals prèvies que faran les delícies de veïnes, veïns i visitants.Tot plegat començarà el dijous 6 de desembre, amb la inauguració de la mostra artística de pintures d’Antoni Camarasa i d’escultures de Víctor Pedra. La podreu gaudir a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Àger, al llarg del cap de setmana, tot i que el seu horari es modificarà durant el dia de fira.

El divendres 7 de desembre el Local Social acollirà un tast especial de cerveses artesanes, que anirà a càrrec dels joves productors Ctretze Pirineus, de la Pobla de Segur, i la Vella Caravana, de Menàrguens. Seguidament, la música omplirà aquest espai amb el concert del cantautor i productor musical empordanès Jaume Pla, popularment conegut com a Mazoni.

La poesia serà l’encarregada d’amenitzar la tarda del dissabte 8 de desembre, de la mà del recital de Porcellada. També serà llavors quan tindrà lloc la presentació del llibre ‘Versos per la Llibertat’, compendi sorgit a partir de dos recitals del mateix títol en què van participar destacades personalitats culturals ponentines a favor de reivindicar els presos i exiliats polítics i les llibertats del país.La nit del dissabte serà el teló perfecte per una sessió de rumba amb molt de ritme. A partir de les 23:30h començarà un espectacle rumber, que tindrà el relleu de DJ Mossèn Rumbero i Muchacho y Los Sobrinos, ben entrada la matinada.

A partir de les 10h del diumenge 9 de desembre, tindrà lloc l’obertura de la 22a edició de la Fira. A partir de llavors el forjador, el picapedrer, el rajoler, el cisteller, el cadirare, i molts més artesans, prendran la plaça Major d’Àger. Al llarg del matí, podreu gaudir de demostracions d'oficis antics, on cal destacar un taller de forja, un d’estampació botànica i una aula de cal·ligrafia antiga.

A les 11h, podreu gaudir de l'espectacle 'Els amics d'en Crusó', a càrrec de Toc de Fusta, a la placeta del Local Social. També podreu gaudir de l’oferta de desenes expositors que oferiran al públic tota mena de productes artesans, ecològics i de proximitat. Si us ve de gust fer una mica de turisme, podeu aprofitar per visitar la joia d’Àger: la Col·legiata de Sant Pere d’Àger, així com l'antiga farmàcia Montardit.

Més informació: 

A

També et pot interessar