Ciutadilla Medieval

Foto: 

Cedida

L’Edat Mitjana es reviurà a Ciutadilla amb la XVII Trobada de grups de recreació medieval

Aquesta trobada lúdica i cultural tindrà lloc a la vila urgellenca els dies 3, 4 i 5 de maig
Cristina Mongay
,
02/05/2019
Fires i festes
La curiositat per conèixer amb més detall el saber fer de la vida quotidiana del nostre passat va fer que l’any 2002 tingués lloc a Ciutadilla la primera Trobada de grups de recreació medieval. Ara, disset anys després, aquesta cita és tot un esdeveniment cultural del calendari primaveral de Ponent que convida a visitants, veïnes i veïns a submergir-se en els seus carrers i castell a la vora dels joglars, trobadores, soldats hospitalers i artesans.
"Ciutadilla Medieval acollirà un total de setze grups de recreació medieval"

Al llarg de les tres jornades en què es desenvoluparà la XVI Trobada de grups de recreació medieval de Ciutadilla, es podrà gaudir d’una gran ambientació i de tot tipus d’activitats amb reminiscències antigues per a grans i petits.

El divendres 3 de maig tindrà lloc el sopar de benvinguda a la recreació, on hi intervindran tots els participant a la trobada, i es comptarà amb un espectacle d’enlairament de fanals.

El cap de setmana obrirà les portes de la fira d’artesans, on s’hi trobaran productes tradicionals de tot tipus (treballs amb cuir, amb fusta, amb metalls i bijuteria, etc.), i també productes alimentaris de proximitat.La música dels trobadors i trobadores ho envairà tot; també els cercaviles amb els Joglars de l’Ebre, que  animaran les passejades pel municipi, i els contes i rondalles medievals que recitarà el trobador Joan de Bover ‘Boui’.

Entre els tallers que tindran a lloc, oberts a tots els públics, destaquen el de pintura romànica, el de danses cortesanes i el taller de sabó artesanal. Es podrà gaudir també de tornejos de tir amb arc i de la conferència ‘Ser dona a l’edat mitjana: Una lectura de la societat medieval en clau femenina’, a càrrec del Doctor en Història Medieval Frederic Aparisi Romero.

Un dels plats forts de la trobada és el Setge del Castell, que tindrà lloc el dissabte 4 de maig a la tarda, així com la pujada de torxes al castell i la tirada de fletxes nocturna.

Petits i grans podran gaudir el diumenge de la tercera edició del Concurs de Cuina Medieval, que comptarà amb estris, receptes i ingredients de l’època. Com cada any, dissabte al vespre tindrà lloc el concert de música medieval ‘Carminum Atlanticus’, a càrrec dels Joglars de Ripollet a l’església parroquial.

El punt i final de la trobada tindrà lloc de la mà de l’espectacle de titelles ‘Escudella de Reis’, de Micro Troupe, el diumenge 5 de maig.

Ciutadilla Medieval
Del 3 al 5 de maig
Ciutadilla
A

També et pot interessar