Fondarella mostra oficis

Foto: 

Territoris.cat
La Mostra d'Oficis i Artesania de Fondarella d'edicions anteriors

Mostra d'Oficis i Artesania de Fondarella

Els oficis antics i els productes de proximitat seran els protagonistes de la XIII Mostra d'Oficis de Fondarella
Cristina Mongay
,
29/05/2018
Fires i festes
Fondarella tornarà a cedir les seves places i carrers als oficis tradicionals el proper diumenge 3 de juny.
Gaudiu d’aquesta cita el diumenge 3 de juny al centre de Fondarella!

La Mostra d'Oficis i Artesania de Fondarella sorgí amb l'objectiu de contribuir en la recuperació de les arrels de la societat i la cultura popular de casa nostra. Ara, en la seva XIII edició, torna a organitzar-se per permetre a grans i a petits redescobrir les maneres de fer artesanes avui pràcticament en desús.

Les labors del cabassaire, la teixidora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, l'artesà d'instruments, el canyissaire, el terrissaire, l'espardenyer, el matalasser o el toneler són algunes de les activitats rurals que, avui en dia, difícilment es troben i que reviuran per un dia a Fondarella.



La Mostra d'Oficis i Artesania de Fondarella esdevé una bona alternativa per a les famílies visitants -i veïnes- a l'hora de fer memòria i recordar tots aquells oficis i treballs de l'entorn pagès del passat gairebé desapareguts.

Al marge de la divulgació de la iniciativa i de la rebuda de forasters, aquesta cita cultural és una excusa perfecta que reflecteix la cohesió que hi ha entre els veïns, veïnes i entitats del municipi -entre elles, l’Associació de Gent Gran, l’AMPA Minyons d´Urgell i l'Associació de Dones-. Fruit d'aquesta bona sintonia, té lloc l'organització de diferents activitats paral·leles a la Mostra, com ara les demostracions on s'ensenyarà a elaborar orelletes i caliquenyes.

Els productes de proximitat també tindran un gran protagonisme a la XIII Mostra d'Oficis i Artesania. I, precisament, tindran un gran regust fondarellenc! Al llarg de la jornada es podrà degustar i comprar menjars i begudes típiques elaboradores pels veïns i veïnes. Hi destaca la ratafia, que preparen al llarg de l'any seguint les instruccions de les receptes tradicionals; la llonganissa de tupina i les orelletes, un dels dolços estrella de les terres Ponent.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar