Surtdecasa Ponent
,
23/06/2014
Espectacles

Anem de concert sota un túnel de l’autovia Lleida-Barcelona?

La Coral Ginesta de Cervera i El Petit de Cal Eril actuaran en aquest 'audiori'insòlit del segle XXI
Concert de la Coral Ginesta de Cervera i el Petit de Cal Eril sota l'autovia A2

Foto: 

Coral Ginesta
El túnel té una acústica magnífica i es pot sentir el mínim so a 300 metres de distància

Si passes per l’autovia Lleida-Barcelona, el dia 28 de juny a les deu de la nit, ni te n’adonaràs que a sota les rodes del teu cotxe, en un dels túnels subterranis que travessa l’autovia, s’hi està fent un concert de caire intimista. Si, just a sota. Aquesta és la proposta que, des de fa sis anys, organitza la Coral Ginesta i la Paeria de Cervera. Música contemporània en un ‘auditori’ insòlit del segle XXI. El túnel, situat a l’altura de Vergós, es transforma en un temple musical de la modernitat i ho fa, en aquesta edició sota el nom ‘CantAutors’ i de la mà de la Coral Ginesta de Cervera i el Petit de Cal Eril, un maridatge perfecte per l’ambient intimista i alhora majestuós que proporciona aquest auditori contemporani sota el quitrà de l’autovia.

“La idea va sorgir en una de les moltes caminades que faig per la Segarra, quan vam veure que el túnel tenia una acústica perfecta”. Això és el que explicava Xavier Puig, director de la Coral Ginesta de Cervera, l’any que neixia aquest concert. La idea va fer arrugar més d’una front, per rocambolesca. I devia seduir a molts altres, per transgressora. Sigui com sigui, ja fa sis anys que la iniciativa es repeteix i aquesta és la millor mostra de l’èxit assolit.

El túnel té una acústica magnífica, d’una gran projecció i amplificació, on pots sentir el mínim so a 300 metres de distància, i on el silenci absolut fa increïble l’activitat automobilística de gran tonatge que passa pel damunt. Així descriuen des de l’organització  aquest indret insòlit, on des de fa sis anys, cada mes de juny, s’hi pot sentir música en directe, i de la bona.

L’esdeveniment, que començava com una prova extranya i curiosa, ha agafat tanta envergadura que en aquesta edició s’allargarà la durada del concert a més d’una hora. Així, el concert començarà amb la coral Ginesta interpretant un repertori de la Nova Cançó en versions corals, introduint al final unes cançons conjuntes amb El Petit de Cal Eril, del seu disc anterior Vol i Dol, de caràcter més intimista que l’últim. Seguidament, i després d’una pausa, El Petit de Cal Eril seguirà el concert amb la seva banda actual i el repertori del seu últim disc: La figura del buit.

I segur que us pregunteu com arribar al túnel. L’organització proposa tres alternatives.

- A peu: pels que, a més de la música, teniu ganes de caminar, el Centre Excursionista de la Segarra organitza una caminada nocturna fins al túnel, amb sortida a les 19.30h de la plaça Santa Anna de Cervera. Us hi podeu inscriure fins al 26 de juny trucant al telèfon 973 532 542. No patiu, la tornada és amb autocar.
- Amb microbus: sortida a les 21.00h de la plaça Pius XII de Cervera.
- Amb cotxe particular: seguint les indicacions que trobareu des de Vergós de Cervera. L’organització ha habilitat una zona d’aparcament.

 

També et pot interessar