No Surrender

Foto: 

Cedida
Edició passada del No Surrender Festival

Altaveus a punt pel segon No Surrender Festival

Vilanova de Bellpuig acollirà el No Surrender Festival els dies 29 i 30 de juny
Cristina Mongay
,
12/06/2018
Música
Vilanova de Bellpuig tornarà a fer ressò, enmig del paisatge del Pla d’Urgell, de les composicions de Bruce Sprinsteen amb una nova edició del No Surrender Festival. Aquesta cita musical tindrà lloc el darrer cap de setmana de juny –els dies 29 i 30–, i pretén superar la xifra de 4.000 persones que reuní l’edició del 2017 –1001 de les quals van ser músics–. Enguany, el festival, des de la proximitat, vol donar més protagonisme als músics grans i petits, vol potenciar el seu vessant internacional i vol esdevenir novament una causa solidària.

La segona edició del No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig es presenta –si cap– més rítmica que l’edició del 2017. Gràcies a ella, tornarà a ressonar amb força el pur estil americà de Bruce Springsteen. Ho farà durant els dies 29 i 30 de juny, quan milers de participants i assistents arribaran a la vila del Pla d’Urgell per contagiar-se del ritme del mític músic.

Enguany, el director musical de l'esdeveniment és el músic Antoni Tolmos. Pel que fa a la imatge oficial del festival, aquesta és una obra del caricaturista i il·lustrador de la revista satírica El Jueves, Joan Vizcarra. En ella si pot veure al propi Bruce Springsteen conduint un tractor, el vehicle oficial del festival i un mitjà de transport i de feina molt tradicionalment unit a la memòria popular de Ponent.

L'impulsor del No Surrender Festival, Josep Maria Pons, assenyala que es tracta d'un festival internacional de quilòmetre zero donat que hi ha una clara aposta pels productes de proximitat que s'oferiran als assistents, sobretot la part del menjar per als músics, que serà de la firma local Cal Valls, que treballa amb productes ecològics. A més a més, les empreses que treballen en l'organització són exclusivament lleidatanes.

El tema
Badlands és el tema que enguany es tocarà multitudinàriament al No Surrender Festival. Es tracta d’una cançó composada per Bruce Springsteen l’any 1978, i que originàriament forma part del seu quart disc d’estudi Darkness on the Edge of Town.

Segons el propi Boss, aquest títol se li va passar pel cap abans d’escriure la lletra de la cançó, un gran títol al que havia de fer honor de la seva força. El riff està basat en el tema Don’t Let Me Be Misunderstood, de la banda punk The Animals.

La cançó explica la història d’un home amb mala sort i que desitja un present i un futur millor.
 

 


Les novetats
La segona edició del No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig inclou com a novetat un assaig infantil, el No Surrender Kids, un projecte que va tenir lloc el diumenge 10 de juny. Amb ell, s’ha pretès que infants i joves menors de 15 anys que vulguin participar en el II No Surrender Festival, puguin assajar el tema Badlands de forma conjunta, i així aconseguir sentir-se més segurs de cara a la posada en escena del festival.

Una altra de les novetats a destacar de la segona edició del festival és la possibilitat de comprar abonaments: n’hi ha un de 20€ pels dos dies, i un d'individual per un dia –12€ el divendres i 15€ el dissabte–. De moment, moltes d’aquestes entrades ja han agafat l’avió i han arribat a fans del Boss de Suïssa, Regne Unit, Alemanya, França i Itàlia.

Les bandes
A part de la interpretació multitudinària del tema Badlands, en aquest festival hi ha programats un seguit de concerts i activitats musicals.

Val la pena destacar l’actuació de la banda europea més reconeguda de tribut al Boss, The Blood Brothers. Nascuda a Florència el 2013 a partir d’una idea de Francesco Zerbino, The Blood Brothers s’ha convertit en un referent en la interpretació de cançons del ‘Boss’. El grup agafa el nom d’una cançó de Springsteen i està formada per músics d’Europa i els Estats Units. Juntament amb The Blood Brothers, el divendres 29 de juny actuaran La Taverna dels somnis i Thunder Road.

El dissabte 30 de juny s’ha confirmat la presència del cantautor del Pla d’Urgell Fustegueres, Bruce Cat, un grup de versions en català de Bruce Springsteen que es van conèixer en la primera edició del festival; Suspicious Band, el grup lleidatà de versions Tremendos i en George Mileson, que també s’incorpora al festival amb tasques d’assessorament tècnic i musical.Festival solidari
L'organització torna a col·laborar enguany amb Acudam, una entitat del Pla d'Urgell dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual. Ho farà dissenyant xapes promocionals amb la caricatura de Vizcarra que es podran adquirir a totes les localitats de la comarca i els beneficis es destinaran a l'entitat.

Per altra banda, i com a novetat, enguany es suma al No Surrender Festival una altra causa solidària. Tindrà lloc el sorteig d’una guitarra elèctrica, elaborada artesanalment per un veí de les Borges Blanques, igual que la del músic de Nova Jersey. Els beneficis íntegres del sorteig aniran destinats a l’entitat sense ànim de lucre i d’iniciativa social Salut Mental Ponent.

I si finalment... el Boss visita el Vilanova de Bellpuig?
Com en l’edició anterior, des de l’organització del No Surrender Festival s’ha convidat oficialment al Boss a assistir en aquesta trobada que gira en el seu honor. Si finalment Springsteen decideix assistir al certamen, disposarà d'un tractor de la marca John Deere com a vehicle oficial per moure's per la localitat del Pla d'Urgell i podrà allotjar-se en la casa rural de l'Era de Cal Falillo.
 

 

 

A

També et pot interessar