Cristina Mongay
,
16/10/2017
Música

Arriba Rodautors, el 1r Festival Itinerant de Cantautors

La música d'autor, enlloc del graffiti, serà la protagonista a Penelles els dies 21 i 22 d'octubre
Rodautors

Foto: 

Cedida
Penelles acollirà la primera edició de Rodautors
Rodautors naix per la iniciativa d'un grup de cantautors i cantautores que volen connectar la seva música amb el públic d'una manera propera. Aquest nou festival que apareix a la panoràmica catalana pretén donar a conèixer nous talents, descobrir espais on gaudir d'espectacles i cites musicals en directe, conèixer els productes de la zona i endinsar-se en la màgia dels petits pobles de Catalunya. El cantant Joan Blau, un dels seus impulsors, ens explica tot el que amaga!
Rodautors vol demostrar el valor i el dinamisme del món del cantautor

El Festival Rodautors té en el seu ADN, i en el seu propi nom, un gran esperit artístic i itinerant. Aquesta nova iniciativa musical, tal i com ens confessa en Joan Blau, va sorgir a partir de l’entusiasme de diversos amics músics que comparteixen grup de WhatsApp. Engrescats, alguns volíem fer un concert plegats, convidant coneguts, però donat l’elevat nombre de participants, a algú li va passar pel cap la idea d’organitzar un Festival de música. I aquesta proposta, passats els mesos, esdevindrà realitat els pròxims 21 i 22 d’octubre.

La Plaça de la Font de Penelles serà l’escenari principal de la trobada, un espai i un municipi que en els darrers anys treballen amb molta consciència per apropar les novetats artístiques i musicals al públic ponentí.

Rodautors es presenta en un format molt fresc i atractiu. Es desenvoluparà al llarg d’un dia i mig, i comptarà amb vint actuacions a càrrec dels artistes seleccionats. Actuaran Marcos Gallo, Raül Benéitez, Oriol Ginestà, Elena Saavedra, Chicharro, Primo Zon, Edu Quindós, Nerea Bassart, Alba Mirás, Marina Gil, Josep Lluís Notari, Meïa, Sissa Viva, Madamme Mustash, Borraz con Zeta, Lo Martí de Térmens, Kenneth Batiste, Josep Maria Garbinada, Roigé i Pedro Sin Peligro.

Es tracta de cantautors i cantautores emergents, i d'altres tenen força concerts a l'esquena però encara no han tingut el suficient ressò per connectar-se amb el públic. En tot cas, tots ells tenen molt i molt a dir, i ho proclamaran sobre l’escenari.

Vint propostes escollides entre l’organització, del total de cinquanta-dos que es van rebre en la convocatòria del festival. “En aquesta primera edició de Rodautors –comenta Blau–, ens feia gràcia agafar el màxim de propostes de Ponent, ja que es debuta aquí. Però finalment també en podreu escotar d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol.”  

Rodautors vol presentar sense intermediaris les creacions musicals de nous talents, i vol fer-ho des de llocs amb molt d’encant, des de petits pobles del país que conserven la màgia en els seus carrers, places i tarannà humà.

A més a més, Rodautors té l’objectiu de connectar amb el productor local, i de convetir-se en un espai on aquest pugui apropar al públic els seus productes tot cooperant conjuntament amb l’organització (per exemple, en aquesta primera edició es comptarà amb l’obrador cerveser Lo Perot).

La música prendrà el tranquil ambient de Penelles. Però també es comptarà, al llarg del festival, amb altres activitats que ajudaran a connectar els músics i els públics. Per exemple, la xerrada ‘Ja sóc cantautor/a: i ara què faig?’, programada pel dissabte a la tarda, a càrrec del Fill del Mestre i els periodistes Maite Sadurní i Gerard Martínez; o els tallers adreçats a nens i nenes.

Els cantautors escollits comptaran amb trenta minuts d’intervenció, un espai on ficar el seu merchandising, un escenari llest per actuar, promoció durant el festival i allotjament i menjar gratuït en cases particulars del municipi. “Volem que el Festival sigui molt proper. Que el públic i els artistes es contagiïn del nostre caliu, que se sentin a Penelles molt còmodes, com si estiguessin a casa.” Tanmateix, Rodautors vol ser un bon punt de trobada entre músics de tota manera.

La brevetat dels concerts té un objectiu molt clar: “ens agradaria que els públics es quedin amb ganes d’escoltar més música, que tinguin més ganes de descobrir noves propostes.”

Rodautors tindrà lloc cada sis mesos, amb noves propostes musicals, i tot recorrent altres poblets amb molt d’encant de la geografia catalana.

Per tant, amb la primavera, arribarà la segona edició de Rodautors, que probablement es traslladarà a terres gironines. Serà llavors quan podran escoltar-se altres de cantautors i cantautores de la primera convocatòria, així com de nous. “Estem oberts a tot tipus de propostes, mentre que no siguin música pregravada. A Rodautors es pot tocar qualsevol instrument: piano, guitarra, arpa, etc. Volem demostrar el valor i el dinamisme del món del cantautor.”

El festival és conscientment de la seva mida, què és petita, i vol seguir sent així per mantenir la seva màgia. Igual que els pobles on rodarà, que compten amb la màgia de la implicació dels veïns i veïnes i amb l’encant que no es troben fàcilment en escenaris més grans.

Més informació: 

També et pot interessar