,
15/05/2020
Els artistes parlen
Gessamí Caramés

Gessamí Caramés (cuinera)

Gessamí Caramés (L’Ametlla de Mar, 1992) actua davant dels fogons i de les càmeres per satisfer el paladar dels comensals més exigents. Si volem tastar els seus plats, la podem trobar al restaurant Lasarte de Martín Berasategui i al Cuines de TV3.

- Com estàs vivint el confinament?
No em puc queixar en cap dels aspectes. Estic a casa amb la família, estem tots bé de salut i em passo les hores investigant a la cuina. Espero que acabi tot ben aviat per la gent que està patint tant per salut com per motius econòmics, però mentrestant és cert que vaig aprofitant el temps.

- Què fas en el teu dia a dia que no fessis abans?
Fer tota mena de proves a la cuina perquè tinc temps per a fer-ho, també faig més exercici i netejar i posar ordre a casa que ja tocava.

- Què creus que has après d'aquesta època a casa?
Que quan diem que si tinguéssim temps lliure, ens el passaríem tot descansant i sense fer res és absolutament mentida... des del primer dia del confinament estàvem tots cuinant, fent manualitats i qualsevol cosa que ens venia en ment... També a donar valor a petites coses com caminar per la platja o anar a comprar acompanyats.

- Com t'imagines la vida després?
Honestament m'imagino un brutal descens econòmic probablement paregut al de les conseqüències d'una guerra mundial i evidentment tots els canvis en la societat que això comporta, però a part d'això... m'ho imagino tot bastant igual que abans.

- Què és el que més t'ha impressionat aquests dies?
Veure com anava creixent la impotència davant una situació tan trista i apocalíptica, com ha arribat a morir tanta gent, com s'ha saturat la sanitat i com no hem pogut fer res més que quedar-nos tancats.

- Pots recomanar un llibre, una pel·lícula i un disc?
De llibre, 'El arte de la cocina francesa' de Julia Child; de pel·lícula, 'El truco final' de Christopher Nolan; i de disc, recomanaria 'El secreto de las tortugas' de Maldita Nerea.

* Més info:
Entrevista Gessamí Caramés
Instagram Gessamí Caramés

Volem parlar amb els artistes perquè ens expliquen com estan vivint el confinament i com interpreten el món que vindrà després d'aquesta crisi.

03/06/2020
Carme Cruelles Rosales (La Ràpita, 1971) és llicenciada en Filologia Catalana per la URV de Tarragona i actualment és professora a l’institut Els Alfacs de la Ràpita.
01/06/2020
El cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) publicava a principis d'any, l'EP 'XL' (U98, 2020) i actualment, es troba pre
27/05/2020
Després del seu primer treball 'Lucid Dream' i l'EP
25/05/2020
Va nèixer a Roquetes el 1964. És il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien.
24/05/2020
L'abanderat del flow submarí, Red Pèrill, alter ego del músic i compositor Marc Mateu (Igualada, 1980), ha publicat recentment l'EP 'Safari' que completa el díptic amb el pu
21/05/2020
Després de tancar la triologia Arrel Trinitat el passat 2019, amb 'Altres semideus' (LaBreu Edicions); la poeta Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) ha pu
19/05/2020
Èric Vinaixa (Barcelona, 1977), originari de Miravet, ha passat bona part del confinament fent directes amb molt d'èxit a través d'Instagram. Amant de les arrels pop, rock, blues i soul, l'artista, gran admirador de les grans estrelles del rock, d