Manualitats

Foto: 

Cedida

5 manualitats per fer a casa

Algunes idees per entretenir els més menuts amb el que puguem trobar oblidat al fons dels calaixos
Goretti Martínez
,
30/10/2020
Família
Cartró, globus, mitjons, pals de gelat, envasos buits o rotllos de paper higiènic. Tot val per crear personatges meravellosos o objectes únics. I, sobretot, tot val per entretenir els i les més menudes i passar una bona estona amb ells i elles mentre fem volar la imaginació i desenvolupem la nostra creativitat. Aquí van algunes idees de manualitats per fer amb el que puguem trobar oblidat al fons dels calaixos.


1. El nino bola

Aquesta és una manualitat que van portar dues mares a la classe de P5 de l’escola on van les meves filles. Els nens i nenes s’ho van passar pipa i van tornar a casa amb una joguina que, a més, és un simpàtic personatge. Es necessita un globus, farina, llana, fil i un retolador negre. Es tracta d’omplir el globus amb farina, lligar-lo, fer-li el cabell amb la llana i pintar-li una cara divertida. Els de la foto (que són els que van fer a l'escola) també tenen ulls de plàstic però, si no en teniu per casa, els pinteu i llestos.
 


2. Els personatges del rotllo
Si sou d’aquells que s’han inflat a comprar paper de vàter aquests dies, tindreu material de sobres. Amb els rotllos del paper higiènic es poden fer multitud de personatges de tota mena. Una idea que sol agradar molt als nens i nenes és la de fer personatges de contes com ara ‘La caputxeta vermella’ o ‘Els tres porquets’. Així després els poden representar. Aquests que us mostrem a la foto són els que tenim per casa i, com podeu comprovar, ja porten molta brega!
 


3. Les torretes gat
Internet també pot ser una font d’inspiració i una de les idees que més han agradat per aquí és aquesta de les torretes-gat. Amb envasos de plàstic, com ara de garrafes d’aigua, un cúter, pintura i retoladors podem fer aquests testos per a les nostres plantes. Aquesta encara no l'hem fet però la farem aviat. Ara bé, potser no ens quedarà així de bé...
 


4. Els punts de llibre de les emocions
Potser teniu per casa pals d’aquests de fusta de gelat o alguna cosa que s’hi assembli. Si no és així també podeu fer servir cartó o cartolina. Però ara que s’acosta Sant Jordi hem pensat que cal tenir a mà un bon arsenal de punts de llibre. Aquí us proposem aquestes cares divertides que podeu dibuixar amb retoladors. A Pinterest hi ha un munt d'idees en aquesta línia.
 


5. El titella mitjó
A més de passar una bona estona fent manualitats, el titella-mitjó és una joguina divertida que permet als més menuts (i també als grans) fer volar la imaginació. Amb un mitjó vell, botons, cartó i una mica de traça podeu crear un personatge tan divertit com aquest de la imatge.

A

També et pot interessar