Territori Cultura

La Cultivadora

Foto: 

Arnau Pascual
Els protagonistes del Cantània 2023 a L’Auditori

Et dediques a l’ensenyament? Has de conèixer laCultivadora!

El Govern ha impulsat el projecte que uneix l’oferta educativa de sis grans equipaments escenicomusicals per tal que el professorat trobi tota l’oferta cultural amb un sol clic
Surtdecasa
,
29/11/2023
Família
Veure una obra de teatre o a anar un concert és el primer pas perquè creixi la llavor de l’interès per la cultura. En aquest sentit, és indispensable la funció dels equipaments culturals com a portes d’accés a la cultura, i també el seu compromís d’explorar-ne el potencial educatiu. Amb aquest objectiu, sis equipaments culturals nacionals s’han reunit per primera vegada per crear laCultivadora, que concentra la seva cartellera educativa en una plataforma web pensada per a alumnes i professors. Gràcies al finançament del Departament de Cultura, l’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya ofereixen a la comunitat educativa una marca referent de les arts en viu.

El projecte posa de manifest una nova relació a través de l’art i l’educació, ja present, des de fa dos anys, en la col·laboració entre el Departament de Cultura i el Departament d’Educació, que en el marc de la legislatura del president Aragonès van encetar una nova etapa de treball conjunt. laCultivadora posa a l’abast de tota la comunitat una plataforma digital amb propostes coordinades, recursos educatius i jornades de formació presencials, a banda d’integrar els programes educatius de cada equipament.

El projecte inclou la creació de lacultivadora.cat, una plataforma web que centralitza l’oferta educativa dels sis equipaments implicats. La web agilitza i facilita el procés de reserva i pagament als centres escolars. Per exemple, permet la cerca d'activitats per equipaments, àmbit, nivell educatiu, tipologia, data o paraula clau. I els resultats es poden filtrar segons el preu, la franja horària, l'idioma, la durada o l'accessibilitat.

  • imatge de control 1per1

El projecte engegat posa de relleu la tasca feta pels serveis educatius dels equipaments durant els darrers anys i que treballen per integrar l'àmbit educatiu com un eix important de la programació pròpia i acostar la cultura als centres escolars.

laCultivadora s'emmarca en un projecte més ampli de L'Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya per crear nous públics i fomentar les iniciatives educatives i socials. La primera iniciativa del projecte engegat conjuntament va ser Vibe35, una programació especial de cada equipament per a joves d'entre 18 i 35 anys a preus molt reduïts (entre 10 i 20€).

Impulsa:
Amb el suport de:

Més informació: 

A

També et pot interessar