Oriol Saltor

Foto: 

Cedida

Oriol Saltor: "Morricone encaixa molt bé amb la meva música i amb el timbre de la guitarra elèctrica"

El músic actuarà al Mediterranean Guitar Festival amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat el 21 d’agost i en duet amb Saltors, que oferiran 5 concerts
Helena Martín
,
04/08/2021
Música
En banda, en duet i en solitari, com a productor i també com a músic. Oriol Saltor ha provat tots els formats i així ho demostrarà en el Mediterranean Guitar Festival, que se celebrarà fins al mes d’octubre en diversos punts de la costa catalana i amb la guitarra espanyola com a centre de la seva música. El virtuosisme de guitarra de Saltor arribarà de la mà de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat el dia 21 d’agost i amb el duet Saltors que oferiran fins a 5 dates de concert.
Toco a parts iguals la guitarra elèctrica, l’acústica i l’espanyola

- Comptes amb una llarga trajectòria com a músic i també com a productor. Quina faceta d’aquestes dues t’agrada més?
M’agrada produir, però amb el que em sento realment més còmode i més a gust és amb la faceta de músic, que he de dir que m’apassiona. Pel que fa a gèneres musicals, me n’agraden molts i toco molts estils. Toco a parts iguals la guitarra elèctrica, l’acústica i l’espanyola. També m'agrada combinar diferents tècniques: pua, dits i tècnica híbrida de pua i dits que potser és el que em diferencia d’altres guitarristes. Amb els estils que millor em sento són el blues i el rock.

- Una de les bandes més conegudes de les quals has format part és La Porta dels Somnis. Què et va aportar el teu pas pel grup com a artista?
El treball amb La Porta dels Somnis em va aportar molta experiència com a productor i arrangista. Com a guitarrista vaig aprofundir en molts recursos del pop que puc aplicar també quan toco sol o a duet amb Saltors, amb el meu germà Jaume.

- El 2016 et vas llançar a publicar un disc en solitari, ‘Cristalls’, amb versions d’artistes destacats internacionalment. Quina diferència veus entre aquell primer àlbum i la música que fas actualment?
‘Cristalls’ va ser el meu primer disc en solitari. N’estic molt orgullós perquè per a un guitarrista de formació rockera encarar un àlbum interpretat amb una sola guitarra clàssica va ser un repte del qual em sento molt orgullós. Actualment estic intentant trobar un fil conductor entre tots aquests estils i registres diferents. Estic treballant-hi, a veure on em porta...

 

Jaume Saltor i Oriol Saltor | Foto: Cedida
- Després van venir ‘Rumbeando’ i ‘Mirall’, la consolidació com a solista. Aquest últim el vas crear durant el confinament. Com canvia el procés creatiu quan estàs confinat?
Durant el confinament vaig estar fent moltes classes online i a les estones lliures practicava una cançó per pujar al meu perfil de Facebook cada vespre. Ho vaig fer els 30 primers dies. D’aquestes 30 cançons vaig triar-ne 16 per publicar, em va semblar bonic transformar una experiència dura com va ser (i continua sent) una pandèmia en quelcom positiu. Les persones del meu voltant van agrair escoltar una mica de música cada dia i per mi va ser molt gratificant fer-la.

- Al Mediterranean Guitar Festival actues per partida doble. Alguns dels concerts són amb el teu germà, amb qui fa molts anys que comparteixes escenaris sota el nom de Saltors. Què fa especials aquests concerts en duet?
Amb Saltors tenim 5 dates dins del Mediterranean Guitar Festival, 2 dies a Sitges i 1 a Comarruga, Vilanova i Calafell. Amb el duet funcionem des del 2011 i hem fet més de 100 actuacions, 2 treballs en acústic i estem molt cohesionats en les nostres actuacions. El públic queda molt satisfet i nosaltres gaudim molt treballant junts, tenim una màgia que seria molt difícil si no fóssim germans!

- El concert més innovador és el que faràs amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. S’havia fet abans aquest format en el context català?
El passat febrer vam estrenar el primer concert escrit per a guitarra elèctrica i orquestra Simfònica de tot l'Estat, al Teatre Auditori de Sant Cugat. Escrit pel Jaume Saltor i jo mateix, arranjat pel David Bozzo i dirigit pel Josep Farré. Dins del Mediterranean Guitar Festival a la Basílica de Castelló d'Empúries estrenarem el format de guitarra elèctrica, piano i orquestra de Cambra. El format sona molt bé i crec que amb un espai tan màgic serà molt emocionant.

 

Oriol Saltor actuant amb l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat | Foto: Cedida
- Amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat interpretareu música de pel·lícules. Per què heu triat aquesta música i quins títols podrem escoltar?
A part de les meves peces hem triat un repertori de música de pel·lícules d'autors com Morricone que encaixa molt i molt bé amb la meva música i amb el timbre de la guitarra elèctrica. La secció de Cambra de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat és espectacular i podreu escoltar la combinació de la sonoritat de la guitarra elèctrica amb la corda, és un so molt especial i molt bonic. Podreu escoltar peces interpretades per la "concertino" Nausica Berni com a solista que sonen espectaculars.

- Quins són els propers passos en la trajectòria d’Oriol Saltor?
En pocs mesos publicarem un nou treball de "Saltors Rock Band", disc de guitarra elèctrica instrumental acompanyats pel Pol Barbé al baix i del Norman Cilento a la bateria. Estic preparant també de cara al 2022 un disc en solitari amb la guitarra acústica i espanyola de protagonista. Tots 2 projectes em tenen molt engrescat i amb moltes ganes de poder-los presentar en directe.

A

També et pot interessar