Activa't
,
2021
Dissabte 6 de març, 18h
CCCB
Barcelona

Debat 'Cosmos'

En el marc de l'exposició 'Mart. El mirall vermell', debat 'Cosmos', una conversa entre els astrofísics Carme Jordi i Xavier Luri sobre els últims avenços en l’observació de l’espai i les grans preguntes que encara ens queden per respondre sobre el cosmos.

La conversa inclourà una demostració audiovisual de la cartografia de la Via Làctia feta amb les dades de la sonda 'Gaia'.

> Aquesta activitat es podrà veure en directe des del web del CCCB (enllaç)

Sinopsi: 

En els propers anys s’inauguraran diversos telescopis gegants a Xile i Hawaii, que milloraran sensiblement la capacitat d’observació i anàlisi del cosmos. La Xina també ha anunciat recentment que obre als investigadors internacionals el seu radiotelescopi FAST, inaugurat el 2020 i considerat el més gran del món en la seva categoria.

Mentrestant, projectes com 'Gaia', de l’European Space Agency, en el qual participen Carme Jordi i Xavier Luri, treballen en el primer mapa tridimensional de la Via Làctia amb una precisió sense precedents.

Aquestes iniciatives poden ajudar a resoldre alguns dels grans misteris que han preocupat els astrònoms durant segles. Què podrem descobrir sobre el nostre lloc a l’univers les properes dècades? Per què mirem amb tanta fascinació cap al cel?

Preu: 

 

3€ | Comprar entrada aquí (enllaç)
Amb l'entrada es podrà entrar gratuïtament a l'exposició 'Mart'.

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1