Surtdecasa
,
23/01/2019
Arts

Els 10 imperdibles del festival SÂLMON<

La programació d’aquesta 7a edició s’expandeix per 13 espais de la ciutat per poder representar una cartografia de l’ecosistema cultural de Barcelona
Sâlmon

Foto: 

Cedida
Orquestra de pigmeos amb 'Ningún lugar'
El Festival SÂLMON< promou la trobada entre comunitats diferents, com són els artistes, el públic i els professionals. D’aquesta manera, en aquesta edició volen posar l’accent en els creadors locals, sense oblidar la realitat estatal i internacional, amb l’objectiu de centrar la mirada en l’experimentació, la investigació en les arts vives contemporànies i en el binomi art i educació i amb la transformació social a través de la cultura com a horitzó. A Surtdecasa.cat us recomanem algunes de les sessions:

1. Iniciativa sexual femenina amb 'Catalina'
El col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina neix en 2017 en el centre social autogestionat Can Vies, a Barcelona, amb el desig d'aproximar-se a la dansa contemporània des d'una perspectiva feminista, llibertària i antiacademicista. Està integrat per Élise Moreau (França, 1992), Elisa Keisanen (Finlàndia, 1988) i Cristina Morales (Espanya, 1985). En l'actualitat, són artistes residents a La Caldera, havent passat pel Konvent i La Poderosa. 'Catalina' és el seu primer espectacle juntes.
On? Del dijous 24 al diumenge 27  de gener a les 20h a l'Antic Teatre.

2. Marlene Monteiro Freitas amb 'Bacants – Preludi per a una purga'
Amb aquesta peça, la ballarina i coreògrafa Marlene Monteiro ha guanyat el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia. El deliri, la irracionalitat, la histèria i la bogeria es barregen en aquesta peça inspirada en les Bacants, d’Eurípides. Aquesta funció de diumenge 27 de gener obrirà el festival.
On? Diumenge 27 de gener al Mercat de les Flors a les 18h.

3. El pollo campero, comidas para llevar amb 'Parecer felices'
Vivim en un moment on ja no importa ser, el que importa és semblar (...) Al facebook, twitter, instagram sempre som felices. I després està la vida real... sigui el que sigui allò real. És una proposta en diàleg entre el Graner, l’Antic Teatre, La Caldera i La Poderosa.
On? De dijous 31 de gener a diumenge 3 de febrer a l’Antic Teatre a les 20h.

4. Alberto Cortés amb 'Masacre en Nebraska'
La proposta d’aquest dramaturg i director malagueny consisteix en mirar de construir una peça a partir de tots els nostres residus acumulats com a espectadors, narrar les escenes com ho fem al bar i recordar-les des d’allò que vam veure i també des del que altres ens van explicar. L’escenari es converteix en un lloc per pensar aquesta macropeça imaginada. 
On? Dijous 31 de gener i divendres 1 de febrer al Mercat de les Flors a les 20h.

5. Vértebro amb 'Jura de bandera'
Una de les estrenes del festival. La segona peça del 'Díptico por la identidad' pren com a punt de partida l’Europa del segle XIX, aquella Europa on apareixen els primers nacionalismes i comencen a instaurar-se les polítiques de normalització dels cossos.
On? Divendres 1 de febrer al Mercat de les Flors a les 21:30h.

6. Ensemble Topogràfic i Xavi Lloses amb 'Meteora'
Ensemble Topogràfic és un col·lectiu que experimenta la interacció entre so i moviment. La tecnologia també fa el paper d’enllaç entre les parts, ja que una part essencial d’Ensemble Topogràfic és el treball amb la improvisació i les estructures obertes. Aquesta és una peça en diàleg amb L’Auditori.
On? Dissabte 2 i diumenge 3 de febrer a L’Auditori. A les 20h i a les 18h.

7. Bárbara Bañuelos amb 'Mi padre no era un famoso escritor ruso'
Un documental escènic. Una reflexió sobre la salut mental i el cos (físic, institucional, mental, social, urbà, afectiu, polític, etc.) i com aquests cossos i aquestes veus ocupen un espai en la nostra societat i de quines maneres ens relacionem amb altres realitats.
On? Divendres 8 de febrer al Mercat de les Flors a les 21h

8. Carmelo Salazar amb 'Fin del mundo beauty'
Més estrenes. 'Fin del mundo beauty' és extremadament dansa. Una sèrie de solos “materialíssims”, la política física dels quals és, al mateix temps, clàssica i moderna. En diàleg entre el Graner, l’Antic Teatre, La Caldera i La Poderosa.
On? Dissabte 9 de febrer al Mercat de les Flors a les 20h.

9. Orquestra de pigmeos amb 'Ningún lugar'
Aquest col·lectiu experimental, dedicat a la intervenció site specific, proposa una performance on els textos i l’obra de Jonas Mekas es troben amb un grup de teatre amateur format per dones romaneses, un músic colombià que practica electrocúmbia i noise, vídeos domèstics i piles de ferralla.
On? Dissabte 9 de febrer al Mercat de les Flors a les 21h

10. Marc Sempere Moya i Lipi Hernández amb 'Cuerpo Cosmos'
Una acció que tindrà lloc durant tot el dia. Partint de rituals trance (Sufi, Gnawa, Afrocolombia...), els dos creadors els apropen a la nostra tradició més sincera i profunda: Paquito el Chocolatero, la rave i la paella.
On? Diumenge 10 de febrer al Mercat de les Flors de 13:30h a 17h

Més informació: 

També et pot interessar