Cala d'en Pere de Calella

Foto: 

Turisme Maresme
La Cala d'en Pere a Calella

Les 7 millors cales i platges del Maresme

Des de Montgat fins a Malgrat de Mar, fins a cinquanta-dos quilòmetres amb flaire marítima
Surtdecasa
,
08/07/2021
Entorn
El Maresme compta amb un llarg litoral de platges i cales, fins a setze poblacions de la comarca queden banyades pel mar, cosa que regala una sensació de vacances anuals. Amb una brisa marina que garanteix un clima suau i agradable, ‘el Maresme lliure i tropical’ fa justícia a les seves etiquetes. Us presentem algunes de les platges i cales de la zona que no podeu deixar de visitar.

Les comarques veïnes de Barcelona tradicionalment havien estat escenari de l’estiueig de la ciutadania benestant. El Maresme, amb un clima temperat, ritme encalmat propi de poble i platges de fàcil accessibilitat, segueixen sent un ganxo que avui, amb més alternatives de transport públic per a arribar-hi, atrau vilatans i veïns. Platges sorrenques de gra gruixut, amb força presència de mica esmicolada i amb una entrada fàcil i planera que interromp a trams un graó que submergeix als banyistes. És la platja maresmenca.

1. Caldetes, modernisme, aigües termals i brisa marina
Caldes d’Estrac va ser força reconegut per la qualitat de les seves aigües termals, arran d’això la població va rebre nombrosos turistes que, enamorats de l’entorn, van decidir construir-hi el xalet. Així va néixer el Passeig dels Anglesos, amb una renglera de cases d’estil modernista i noucentista que entomen, a primera línia de mar, la brisa marina i hi fan peu amb quatre gambades mal comptades. És la platja dels Tres Micos, amb l’aigua clara i en calma.

  • imatge de control 1per1

2. Platja de les Roques Blanques, el secret de Canet i Sant Pol de Mar
Si preferiu defugir l’excessiva facilitat d’accés per esquivar banyistes, la Platja de les Roques Blanques és el vostre racó. Entre les platges maresmenques és de les més aïllades i no disposa de passeig marítim. Guarda el seu aspecte salvatge i s’envolta de roques blanques que resguarden les aigües transparents i banyen uns escassos 300 metres de costa. Un raconet per estendre-hi la tovallola i esquivar l’enrenou de platges que compten, per exemple, amb parada de Renfe.

 

La platja de Sant Simó a Mataró | Foto: Visit Mataró
3. Metres i metres de platja a l’abast de la ciutat
Una de les platges més allunyades dins del municipi de Mataró és la de Sant Simó. Està a tocar de Sant Andreu de Llavaneres i no és tan concorreguda com la resta de platges de la ciutat. Amb un tram de platja força estret, però d’un quilòmetre de llargada, és un dels espais preferits dels submarinistes a la comarca.

4. Quan les onades hi acompanyen, cap a Masnou
Just davant de l’entrada del Port de Masnou per la carretera d’Alella hi ha la platja que, al Maresme, aplega als surfistes. La fondària, l’enclavament entre platja i espigó i l’entrada de les onades fa que aquest espai rebi les aigües que busquen els amants del surf en aquest tram de la costa. No és Zarautz, no és Natzarè ni és Lanzarote, però està al costat de casa i és una bona escola de surf! Alhora, els visitants poden gaudir de l’espectacle durant tot l’any.

5. Un raconet de platja a la costa de Calella
Al Maresme, les cales reben als banyistes més matiners. Entre els municipis costaners, cada cop més poblats, i els visitants, a mig matí ja és tard per arribar-hi! Això mateix passa a la Cala d'en Pere de Calella, un raconet del litoral amb aires de Costa Brava que regala un espai privilegiat i exclusiu, a la tarda amb l’ombra dels pins i un rerefons que resguarda als banyistes de sorolls aliens. Un dels millors parèntesis de la costa maresmenca.

6. Platja de l’Estació, ideal per anar-hi amb els petits de casa
Amb cinquanta metres d’amplada i vora un centenar de llargada, la Platja de l’Estació, a Sant Andreu de Llavaneres rep al veïnat més familiar amb ganes de jugar en una extensió de platja planera i recollida. És una platja que no se sol massificar, ja que no disposa de passeig marítim, i gaudeix així de més tranquil·litat. Amb tot, disposa dels serveis necessaris que tota família amb nens pot necessitar en un moment donat.

7. Sant Joan, la platja dels pescadors de Montgat
Mirant cap al mar, el blau exultant; a l’esquena la imatge del nucli antic de Montgat, amb la seva llotja de pescadors i la placeta on els nanos juguen amb la pilota. Una de les platges més properes a Barcelona però encara amb encant de poble i familiar. A quatre pams hi ha els banys Emporium i els banys del Carme, famosos per les paelles que cuinen als banyistes amarats de sal.

Més informació: 

A

També et pot interessar