Foto: 

cedida

Els 10 articles més llegits del 2016 al Camp de Tarragona

Tanquem l'any 2016 recopilant els articles que més us han interessat aquest any
Surtdecasa Camp
,
28/12/2016
Activa't
Ja ha començat el compte enrere perquè acomiadem del 2016. Ha estat un any ple d'activitat cultural a les nostres comarques i des del Surtdecasa.cat Camp de Tarragona us ho hem anat explicant tot, però quins han estat els temes que han interessat més als nostres lectors? Perquè no us oblideu del més destacat de l'any us deixem un recull dels 10 articles que més heu llegit i compartit a xarxes. Si us n'havíeu perdut algun, ara teniu una segona oportunitat per descobrir-los!
1. Les 10 millors excursions per fer a la primavera al Camp de Tarragona
La primavera la sang altera. Això és el que diu la típica dita popular. Encetem una nova estació de l’any, moment en què els arbres i les plantes floreixen i temps en què les temperatures comencen a ser d’allò més agradables. És hora de cordar-se un bon calçat per caminar, preparar la motxilla i apuntar al calendari tot un seguit de propostes que de ben segur no us deixaran indiferents. El Camp de Tarragona és una caixa de sorpreses i el millor que podem fer és redescobrir el territori. Per tant, per fi, ja tenim aquí la segona part de Les 10 millors excursions per fer a la primavera al Camp de Tarragona, un article que esperem que aprofiteu per organitzar les vostres properes sortides. 
Llegeix-lo aquí!
 
2. Entrevista a Neus Català
Neus Català és una de les grans dones que tenim al Camp de Tarragona, l’única supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrück. Perseverant, tenaç i valenta, Català va ser capaç de sobreposar-se davant l’enemic i de resistir durant 15 mesos en els que ella anomena "camps de la mort". La seva moral de ferro va fer que, fins i tot, fes vaga dins el camp. Ella i les seves companyes van renunciar a cobrar per les feines que els dictaven, deien que ho feien forçadament i que no acceptarien almoina. Ara, Neus Català, és una velleta entranyable que no ha perdut el caràcter i que defensa que "la vida és preciosa sempre que la sàpigues suportar". Viu en una residència dels Guiamets, al Priorat, perquè diu que vol passar els darrers dies de la seva vida "lligada al seu país, al seu poble". Els seus fills viuen a França i per això ella està amb la Mariona, cuinera de la residència i molt més que una amiga de la família de tota la vida.
Llegeix-lo aquí!
 
3. Els 5 racons més romàntics del Camp de Tarragona
El nostre territori disposa de centenars de racons que ens permeten fer un parentèsis i allunyar-nos de les obligacions del dia a dia. Alguns d'aquests indrets adquireixen un sentit especial si es visiten en parella. Platges, miradors, indrets envoltats de natura... D'algunes d'aquestes romàntiques destinacions, com la Mussara, el poble de Siurana i el seu pantà o el Castell de Tamarit, ja n'hem parlat en altres reculls; per això en aquest article us n'hem seleccionat unes altres cinc ideals per quedar més que bé amb la teva parella. Ja ens direu què us semblen.
Llegeix-lo aquí!
 
4. Les 5 claus d''El nazi de Siurana' de Toni Orensanz
Ja fa més de seixanta anys que pel Priorat corre la llegenda que el majestuós xalet que hi ha a l’entrada del poble de Siurana va ser construït per un nazi belga, que va escapar de la justícia als anys cinquanta. Durant tot aquest temps la història ha estat comentada pels veïns de la zona i per alpinistes, procedents de tot el món, que arriben a Siurana atrets per les seves rocoses muntanyes. Fins aquest mes de febrer ha estat només això, una xafarderia, una llegenda popular, però el periodista falsetà Toni Orensanz ha canviat les coses. Com a bon prioratí té constància de la història des de ben petit, però fa quatre anys va conèixer per casualitat la vídua de Jan Buyse, el suposat nazi, i de seguida va tenir la necessitat de comprovar que hi havia de real en tot el que es comentava. Després d’investigar durant tot aquest temps, Orensanz acaba de publicar ‘El nazi de Siurana’ (Ara Llibres, 2016), una novel·la que ell mateix presenta com a llibre de no ficció, en la que es detalla qui va ser realment el belga. Des de Surtdecasa.cat Camp de Tarragona vam voler conèixer la història al lloc dels fets, així que vam quedar amb Orensanz a Siurana i ens va resumir en cinc punts els secrets de la novel·la.
Llegeix-lo aquí!
 
5. Entrevista a Juanjo Giménez
Segur que ni en el millor dels seus somnis l'Escola de Cinema de Reus (ECIR) s'hauria imaginat que tot el món acabaria parlant del curtmetratge que estaven fent els alumnes del màster en direcció. Doncs així ha estat després que, ara fa uns dies, 'Timecode' s'emportés la Palma d'Or del Festival de Cannes. El curt, que ha estat dirigit pel professor de l'ECIR, Juanjo Giménez, i coescrit juntament amb Pere Altamira, descriu, a través de la dansa, la peculiar relació que tenen dos vigilants d'un pàrquing. Fins ara a l'estat espanyol només una persona havia aconseguit guanyar una Palma d'Or, ni més ni menys que el cineasta Luis Buñuel. Giménez, que ha dirigit una desena de curtmetratges i tres llargs, diu que aquest premi "és un somni".
Llegeix-lo aquí!
 
6. 10 dels millors instagramers del Camp de Tarragona
El naixement dels smartphones ha revolucionat el sector de la fotografia. Ara podem portar tot el dia a sobre una càmera de petites dimensions preparada per immortalitzar qualsevol instant i, en qüestió de segons, penjar-la en una comunitat virtual mundial com Instagram. Un somni pels amants de la foto que també ha atrapat a persones que mai s'havien interessat per aquesta art visual. Es fa la captura, s'edita, i es publica al moment; l'èxit dependrà del teu talent i de la relació que mantinguis amb la resta de membres del grup.
Llegeix-lo aquí!
 
7. Entrevista a La Soul Machine
La Soul Machine és història viva de la música del Camp de Tarragona i està més viva que mai. Potser no ha estat el grup més popular o mediàtic d'aquests darrers 15 anys, però poques persones que hagin estat en un concert seu en parlaran malament. Exquisitat musical al servei d’uns ritmes soul i funk que posen la pell de gallina i fan moure l’esquelet a parts iguals. Fa poc han publicat el seu primer i esperat disc, ‘Terra Negra’. Un títol que fa honor a la llicorella, mineral que dóna una inconfusible personalitat als vins del Priorat. Perquè sí, fan música negra, però no obliden d’on vénen i tot el que els ha portat a estar on estan. Ladies & gentlemen: La Soul Machine!!!
Llegeix-lo aquí!
 
8. El vent que pentina les pedres
Al cim de la Miranda, la vegetació fa temps que va decidir fugir. Els matolls que hi queden aprofiten les arrugues de la muntanya per refugiar-se i les pedres semblen pentinades pel mestral. No recorden quin va ser l'últim dia que el vent va deixar de bufar. A la part més alta, fregant el tallant de la roca, s'erigeix una esfera blanca. No és una bola de cristall però ens ajuda a predir si plourà o farà sol. Hem arribat al radar meteorològic de Llaberia.
Llegeix-lo aquí!
 
9. Segonamà ens comenten cançó x cançó el seu primer disc 'Endinsa't'
Després de 5 anys d’escenaris, una maqueta i un EP, ara han cregut que era el moment d’estrenar el seu primer llarga durada. I ho fan amb ‘Endinsa’t’ (autoproduït, 2016), dotze cançons en les que han sabut capturar l’energia i la positivitat que caracteritza els seus directes. Un treball que compta amb la col·laboració de La Pegatina, d’Ítaca Band i del raper britànic L.A., que podreu escoltar íntegre al final de l'article i que us convidem a descobrir més a fons en aquest cançó per cançó…
Llegeix-lo aquí!
 
10. Entrevista a David González
Europa viu una crisi humanitària sense precedents. La guerra ha obligat a més d’onze milions de sirians a fugir de casa seva amb l’esperança de cercar un futur millor. El fotoperiodista tarragoní David González volia copsar la realitat d’aquests refugiats, per això va agafar la seva càmera i es va instal·lar, durant unes setmanes, al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània. El resultat és una exposició fotogràfica basada en textos que els mateixos refugiats van escriure en les llibretes que el David els va donar. ‘Síria, la paraula de l’exili’ ja fa uns mesos que roda pel nostre territori però si no l’heu vist, encara teniu oportunitat de fer-ho! Ara s’exposa a Torredembarra i també passarà per Creixell, El Catllar i La Canonja. González ha quedat tan atrapat per les històries dels sirians que en aquests moments es troba viatjant per les fronteres europees preparant la segona part de l’exposició.
Llegeix-lo aquí!
 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar