Família
,
2021
De l'11 al 19 de desembre
Masia de Castelló
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Pessebre dels Estels

24a edició del Pessebre dels Estels, que torna després que l'any passat no es pogués celebrar de manera presencial a causa de la situació de la pandèmia de la Covid-19, i ho fa en un format diferent, adaptat a les mesures sanitàries i de seguretat.  L'essència del Pessebre serà la mateixa, escenaris costumbristes i d'oficis amb escenes bíbliques, però les interaccions canviaran.

Castelló és un poble medieval del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, enclavat entre muntanyes, que quedà deshabitat a la meitat del segle XX. La seva decadència física s'aturà quan l'any 1997 es va constituir l'Associació Masia de Castelló i va organitzar el seu primer pessebre vivent.

Poc a poc Castelló, gràcies al Pessebre, ha recuperat carrers, parets, eres, cases i algun sostre, aleshores mig enrunats i amagats sota la vegetació. Però no només ha recuperat el seu aspecte físic, sinó també, cada desembre, la seva vida, aquella que havia tingut a principis del segle passat, quan hi habitaven prop de 120 persones. Així doncs, a Castelló, pel Pessebre, hi torna a haver ferrer, baster, llatadores, canyisser, fuster... A l'era hi torna a haver garbes, al forn s'hi sent de nou el flaire del pa acabat de fer, a la taverna s'hi canta novament i el fum dalt al bosc del Tossalet delata la carbonera.

Horari: 

Dies 11 i 12 de desembre: de 17:30 a 20:30h
Dies 18 i 19 de desembre: de 17:30 a 20:30h

Preu: 

 

10€ general | 6€ de 4 a 9 anys | Gratuït pels nens i nenes de 0 a 3 anys
Comprar entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

Associació Masia de Castelló

Més informació: 

  • imatge de control 1per1