Arts
,
2024
Dissabte 13 de juliol, 19h
Museu Terra. Cultura rural sostenible
L'Espluga de Francolí

Projecció del documental 'Roques'

En el marc de l'exposició 'Tros de Dona', projecció del documental 'Roques', un llargmetratge que homenatja a les matonaires de Montserrat. Una obra que explica la dura vida d'unes dones, mares, pageses, venedores i elaboradores del seu tresor més preuat, el mató, que cada dia pujaven a peu des de diferents pobles a vendre'l a l'Abadia de Montserrat. 

El documental és una producció d'El Brogit, el Centre Estudis Locals de Castellbell i El Vilar. Realitzat per Àngel Amargant. 

Sinopsi: 

"Anàvem a dormir que ja havíem de tornar-nos a llevar", explica una matonaire. I és que es llevaven a les tres de la matinada per començar a treballar: preparar l'esmorzar, omplir els cistells, carregar-los a l'animal i pujar muntanya amunt per estrets corriols, enmig dels perills de la nit. Hores després, arribaven a la llegendària muntanya de Montserrat per muntar el mercat on, al llarg del dia, hi compraria gent arribada d'arreu. 

Aquestes eren les dures vides de les matonaires: dones, mares, pageses, venedores i elaboradores del seu tresor més preuat, el mató. Vides que ara s'han rescatat de l'oblit.

Preu: 

Gratuït

Organitza: 

Museu Terra

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…

Més informació: 

  • imatge de control 1per1