Espectacles
,
2015
Del 3 al 5 de juliol
diferents espais
Pradell de la Teixeta

EVA Festival En Veu Alta 2015

El Festival EVA reprèn la seva programació del 3 al 5 de juliol al municipi de Pradell de la Teixeta amb 16 propostes artístiques basades en la narració i la tradició oral. Com cada any, el Festival condensa la programació en 3 intensos dies amb actuacions per a tots els públics vinculades directament amb el territori. L’EVA Pradell proposa un cap de setmana ple d’espectacles innovadors i diferents que busquen proporcionar a l’espectador experiències úniques sempre cercant emplaçaments singulars.
 
El divendres 3 de juliol, el festival s’inaugura amb la romancera Victoria Gullón, provinent de Zamora,  qui oferirà l’espectacle ‘A nuestras anchas” basat en la narració d’experiències pròpies. A continuació tindrem un recital satíric de la mà de l’escriptor Ramon Solsona (Lo gaiter del Besòs) i el cantautor i romancer Jaume Arnella. Ambdós portaran a terme una xerrada dielèctico-musical d’allò més reivindicativa i divertida. I finalment acabarem la vetllada amb el concert de la canària LA CRIS en format chill-out al Sindicat.
 
El segon dia d’EVA Pradell arrenca aviat, a les 11.30h, amb els “Contes de pomes” de l’Ingrid Domingo, una proposta per a tota la família. Uns contes que van sobre algú que té una pomera plantada al vell mig del menjador.
 
A les 13h, a la plaça Castell, per qui se l’hagi perdut divendres, tornarem a tenir a la romancera de la Sierra de la Culebra, Victoria Gullón, amb l’espectacle ‘Entre andares, suspiros y cantares’. Ens porta allò que n’haurem de dir “lo mejorcito de lo mio”, o sia, “de lo suyo”.
 
Pels més petits,  a la tarda, arribarà a Pradell un ‘Carro de contes’ conduit per Diana Kerbelis. Un carro que es convertirà en un escenari que ens transportarà al passat i ens permetrà viure històries màgiques i sorprenents amb personatges emblemàtics de les nostres terres i de més enllà. Aquest espectacle també es podrà gaudir el diumenge 5/7 de 12 a 14:30h i de 16:30 a 19h (passis de 15 minuts).
 
També el dissabte, una de les apostes de l’EVA Pradell, és aprofundir en les entranyes dels poetes.  A la ‘Poetaulada rodona’, ells mateixos ens explicaran l’ADN de les seves obres en format taula rodona. Moderada per Jaume. C Pons-Alorda, poetes com Dolors Miquel, Enric Casasses, Martí Sales, entre d’altres, se’ns despullaran (metafòricament parlant) i ens explicaran què hi trobarem en els poemes que tot seguit recitaran a l’espectacle A 3 (+1) bandes.
 
Finalment, el dissabte conclourà amb l’espectacle ‘Edipo’ del narrador gallec Quico Cavadal. Tot en un marc inigualable com és la Cova del Rector, per arribar a la qual, s’ha de fer una bona caminada de 20 minuts amb fontals i llanternes. Tota una aventura!
 
El fill petit de l’EVA finalitzarà el diumenge 5 de juliol amb activitats com el ‘Fòrum obert’, lectures, narracions i recitacions diverses obertes a tothom ja sigui com a lector o com a públic. Enguany, igual que l’EVA Penedès, l’EVA Pradell s’ha sumat a la celebració del Centenari de Neus Català, és per això que, la majoria de lectures En Veu Alta seran en homenatge a aquesta gran dona. 
 
A les 13h del migdia, el calabrès Piero Pesce ens transportarà al sud d’Itàlia amb la seva música d’allò més mediterrània amb el seu grup ‘Questioni Meridionali Folk’. I del sud d’Itàlia viatjarem cap a l’Àfrica amb els contes i cançons africanes de Rah-mon Roma i el seu AKWABA. A partir d’una experiència viscuda, en Rah-mon Roma ens presentarà en clau d’espectacle quatre contes de tradició oral enllaçats amb un munt de cançons de les ètnies de l’Àfrica de l’Oest.
 
El Festival EVA Pradell tancarà amb una cloenda de luxe de la mà de Quico Cavadal i els seus ‘Fantasmas familiares’. Un espectacle de narració oral que es porta transformant durant els 15 darrers anys tot acomodant-se a les circumstàncies ambientals, inclemències de clima, les experiències personals viscudes de l’artista i els terrors més íntims del públic.
 
El Festival EVA
Amb un bagatge d’11 edicions al Penedès i 6 al Priorat a les espatlles, el Festival EVA està en constant creixement i s’ha consolidat com la mostra més important d’activitats basades en la narració i tradició oral de Catalunya, mantenint des dels seus inicis una clara aposta per l’actualització i modernització del gènere.