Menjar i beure
,
2015
De l'1 al 17 de maig
diferents espais
Cambrils

III Jornades del Romesco a Cambrils

Un total de 32 restaurants del municipi oferiran menús tancats on sorprendran les creacions amb “romesco” com a protagonista  principal en tots ells i les varietats del “romesco de peix” que els diferents restaurants presenten en aquest programa.
 
A més dels menús que oferiran els diferents restaurants i que es poden consultar a www.romescocambrils.com també en el mateix portal es pot consultar l’ampli programa d’activitats. El dimarts 5 de maig, a les 19 hores, tindrà lloc un taller de cuina en directe per part del Restaurant Can Solé on es prepararà ‘Escamarlans amb calamars i romesco calent’.  El dia 7 de maig, el taller anirà a càrrec del Restaurant La Palmera de la Llosa qui ensenyarà a preparar un ‘Aperitiu de musclos amb romesco’, ‘Alls que es creien calçot amb romesco de festuc’ i ‘Deconstrucció d’una versió dolça de romesco’.
 
El taller de cuina del 12 de maig, a la mateixa hora,  tindrà lloc al Restaurat Cal Tendre que cuinarà ‘Llom de rap arromescat amb papada’.
 
Cal tenir en compte que aquests tallers de cuina en directe tenen un aforament limitat i que, per tal de participar-hi, cal fer reserva prèvia al Patronat de Turisme trucant al 977 79 23 07 o bé enviant un correu electrònic a ccarmona@cambrils.org
 
 
Buscant el millor romesco
 
El diumenge 10 de maig se celebrarà el Concurs de Mestres Romescaires, d’11 a 13 hores, a la carpa del Mollet del Rec. El concurs està organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils.
 
Els participants cuinaran en viu i en directe el plat típic cambrilenc de Romesco de peix. El jurat determinarà el guanyador que aconseguirà un premi de 300€ en metàl·lic i dues entrades a PortAventura. El segon i tercer classificats aconseguiran una tablet BQ i dues entrades a PortAventura cada un.
 
El concurs té un límit de 25 participants adults, que aniran per rigorós ordre d’inscripcions. Les bases es poden consultar a la web del Patronat de Turisme www.cambrils-turisme.com
 
 
Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya
 
Enguany, les 3es Jornades del Romesco coincideixen amb el pregó inaugural de la Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya. III Festa de la Mar i VIII Trobada de Vela Llatina de Cambrils, el dia 10 de maig, a les 13:00 hores, a la Carpa del Mollet del Rec. Roger Marcet i Barbé, director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, serà l’encarregat de pronunciar el pregó i, tot seguit, al mig del Port de Cambrils, tindrà lloc la hissada conjunta de veles llatines.
 
II Instawalk Cambrils
 
El diumenge 17 de maig se celebrarà la II Instawalk IgersCambrils. A les 9 del matí, davant del Patronat de Turisme de Cambrils, s’efectuarà la sortida d’aquesta trobada d’instagramers que inclou visita a la Torre del Port, passeig en “golondrina”, vermut conjunt i dinar opcional. La trobada, que finalitzarà a les 17 hores, té les places limitades i cal inscriure’s prèviament a igerscambrils@gmail.com
 
Les 3es Jornades del Romesco estan organitzades per l’Ajuntament de Cambrils amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Cambrils Turisme. A més, compta amb el patrocini de Bodegues Torres i la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils, L’Arjau Vela Llatina, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial i La Tarongeta.
  • imatge de control 1per1