Dolors Manrubia

Foto: 

Arnau Martínez
Dolors Manrubia

Dolors Manrubia, l'exploradora de la pintura digital

La Torre Vella de Salou acull la pintura digital d'In progress II fins el 26 d'agost
Arnau Martínez
,
20/08/2017
Arts
Fer-se un espai al món cada vegada és més difícil, tot són còpies i, sovint, diferenciar-se és una labor difícil. Però la pintura és més que un pinzell, un bon quadre són sensacions, emocions. La Dolors Manrubia fa pocs anys va trobar com diferenciar-se. Ella pintava en acrílic i un dia va provar la pintura digital. No ha deixat ni els pinzells ni les paletes de colors. Ara té tots els que vol i més a través de programes com Photoshop. Obre una pàgina en blanc i a pintar. El 2015 va exposar per primera vegada a Barcelona les seves impressions digitals. Aquest mes d'agost la Torre Vella de Salou acull 'In progress II', una continuació d'aquell embrió que va començar fa dos anys a la galeria Imaginart de Barcelona.
"L'evolució cap a 'In progress II' és bàsicament l'experimentació amb els suports"

No espereu la típica exposició amb quadres a les parets amb un raig de llum il·luminant la pintura, no és això 'In progress II'. Dolors Manrubia pinta digitalment, o dissenya, no sabries quina de les dues paraules és més escaient. De fet, explica que "últimament utilitzo la paraula disseny perquè faig servir molts suports". Manrubia es defineix com a "artista investigadora" perquè les noves tecnologies precisament li han permès això, investigar, sobretot en els suports de les seves pintures. "Depèn quins suports treballes entraries en el món del disseny", afegeix. Si dónes un cop d'ull a la seva pàgina web pots comprar quadres, però també coixins i fulards.

Manrubia va néixer a Reus, però de ben petita es va traslladar a Barcelona on ara hi té l'estudi. Fa 10 anys que es dedica exclusivament a pintar i en els darrers anys s'ha endinsat en el món de la pintura digital. Aquesta tècnica li permet "combinar colors i formes". De fet,  ella explica que no té cap patró ni cap estil concret, només s'identifica amb els colors i la seva combinació. És llicenciada en Ciències Físiques i té formació acadèmica artística i en l'àmbit tecnològic digital. Abans de dedicar-se a la pintura havia treballat en el sector de la informàtica, cosa que li va permetre conèixer desenes d'aplicacions digitals.

A la Torre Vella de Salou, l'artista hi exposa sedes que pengen de les parets i dels sostres, quadres i també petits cubs il·luminats. Precisament és aquest darrer suport el que és més innovador respecte la primera exposició 'In progress'. L'evolució cap a 'In progress II' és bàsicament l'experimentació amb els suports. El ventall és molt ampli: paper, sedes, llenç o aluminis. Les impressions les gestiona com si fossin pintures acríliques, d'original només n'hi ha una. A excepció de les sedes, això sí, de les que fa una edició limitada d'entre cinc i sis de cada disseny.

"Puc fer coses que semblen acrílics", diu Manrubia, i és ben cert, hi ha dos quadres que criden força l'atenció, no diries que estan fets amb un ordinador. La seva línia és abstracta i floral. El que més l'atrau de pintar digitalment són les inacabables opcions que li permeten les aplicacions. Unes aplicacions que controla ella al 100%. Tot ho fa ella, com si d'un artesà es tracés. La pintura digital li permet nvestigar, buscar incansablement nous suports, ja que "els colors són molt diferents impresos en un paper que en una seda", afirma Manrubia. No se n'amaga, "és difícil de moure aquest art". La Dolors Manrubia és una artista que s'ha sabut adaptar al segle XXI i lluny de debats estèrils de si pinta o dissenya.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar