Surtdecasa Camp
,
05/09/2017
Arts

Berna Rios: "Santa Teca és l'aliment de l'ànima i de l'estómac"

A partir del 15 de setembre, l'associació inaugura un espai físic permanent
Santa Teca

Foto: 

Gabriella Nonino i Rafa López-Monné
Santa Teca
"Des del començament hem cregut que la gastronomia i la cultura no poden anar deslligades. Creiem que hem d'apostar tant pels productes locals, com pels artistes visuals, plàstics que tenim a prop. Santa Teca és l'aliment de l'ànima i de l'estómac. No ens importa com facis la digestió, l'important és que es bellugui alguna cosa" diu Berna Rios, un dels impulsors de l'associació Santa Teca, que obrirà a mitjan setembre un espai de cultura contemporània estable a la Part Alta de Tarragona, a la seu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (C/ Sant Llorenç, 20).

L’estrena coincidirà amb la celebració de la tercera edició del Mercat de Territori Santa Teca en el marc de la Festa Major de Santa Tecla, i serà una oportunitat més per aprofundir en el vincle entre manifestacions culturals d’avantguarda i gastronomia de qualitat, proximitat i temporada.  "Volem seguir sent un aparador de petits productors i espais on prima el producte del territori. L'evolució lògica era tenir un espai fixe que serveixi de seu de l'associació, com a botiga física i com a lloc per fer formatges, pa, i tot  el que passi a nivell territorial..."

La setena edició de Santa Teca manté l’esperit de les sis primeres edicions – la primera va ser l’any 2010 - però amb un canvi important d’ubicació respecte de les últimes. L’organització abandona un espai modernista emblemàtic – l’antic escorxador – per instal·lar-se definitivament al COAC on, durant les festes de Santa Tecla, l’associació vol mostrar a la ciutadania l’estil de programació que s’hi realitzarà al llarg de tot l’any.

Nova edició del Santa Teca
La seu del COAC també acollirà a partir del 15 de setembre una botiga de productes locals, ecològics, de temporada i de proximitat que promourà l'associació Santa Teca. "Des de totes les perspectives el que fem és sumar. Entre productors i consumidors finals. De vegades, un micro productor no pot vendre's o publicitar-se. Volem servir de plataforma per tot el que passa gastronòmicament a 100 km a la rodona".

Serà la primera botiga i espai de degustació de Tarragona i s'hi podran trobar productes que han format part dels mercats de territori dels últims anys, tant a Tarragona com a Escornalbou. L'espai combinarà per tant, l'activitat comercial i la cultural. Santa Teca al COAC Tarragona serà un punt de trobada per a creadors, productors i entusiastes de la gastronomia i de la cultura i posarà a la seva disposició l'espai per realitzar-hi tot tipus d'activitat, des d'exposicions, a xerrades, concerts, tallers i microteatre.

"La idea és que cada mes passin coses, volíem dedicar un espai sempre als fermentats, això sempre maridat amb cinema, arts plàstiques" diu Rios. Un dels plats forts serà l'actuació del Gran Teatro Amaro, que s'espera per al febrer. 

També et pot interessar