Jump to navigation
El modernisme de les ulleres de pasta, les camises de quadres, iPads i música underground no és, segurament, el concepte que Antoni Gaudí, Domènech i Montaner i companyia contemplaven en el seu moviment artístic. El sector de la restauració tampoc es lliura de la influència hipster i ens proposa un món inesgotable d’establiments trendy.
Anar al bar a fer una cervesa i un entrepà de llom amb formatge forma part del passat i és d’un baix nivell preocupant. En el seu lloc, optarem per entrar a un GastroBar i demanar una cervesa d’importació d’un país exòtic i la maridarem amb una GastroTapa. Recordeu que una gastrotapa és sempre més bona que una tapa normal.
Quan arriba el cap de setmana, i seguint amb el prefix ‘gastro’, us convidem a sortir per la nit i degustar un còctel de moda en un GastroPub. Aquí també podreu fer un mos, sempre i quan la foscor típica d’aquests llocs us permeti trobar el menjar que heu demanat.
Diumenge al migdia prescindirem del desfasat piscolabis (si és que hi ha algú que encara l’anomena així) i eliminarem el típic vermut canviant-lo per un modern Brunch (barreja d’esmorzar i dinar). A quin tipus de persona sense cor se li pot acudir fusionar dos àpats i privar-nos d’un d’ells?
Entre setmana acudirem a l’Afterwork d’un local de moda amb els companys de l’oficina. Afartar-se de gintònics un dijous al vespre ens diferencia completament dels borratxos que van a fer birres després de treballar. Això sí, amb els temps que corren recomanem, per decència, no organitzar aquest tipus d’activitats en establiments propers a una OTG/INEM.
Si esteu estressats podeu relaxar-vos en un Lounge Bar escoltant música asèptica fluixeta i contemplar quadres d’un artista d’avantguarda. Potser en coneixeu algun allà i us convida a la Vip Room d’una exclusiva festa.
Quan aneu de vacances, una opció moderna que teniu és viatjar a l’estranger amb l’únic objectiu de menjar en restaurants selectes, fent cues quilomètriques i pagant una morterada. Si feu això, sereu uns autèntics Foodies.
Encara que sigueu més de fast food no evitareu termes ianquis quan prengueu una hamburguesa i un milkshake en un Dinner americà però si preferiu quelcom més saludable és recomanable practicar una filosofia Slow Food i prendre’s-ho amb calma.
Si voleu compartir mots moderns relacionats amb el món gastrològic o algun d’inventat us convidem a deixar un comentari o contactar-nos directament. Va, que farem uns riures!
Mail: gastrobasica@gmail.com
Twitter: @gastrobasica
Atentament,
Dr. Pantxo
El Dr. Pantxo va nèixer entre fregits i arrebossats. Quan era petit, berenava 'Bollycaos' i 'Fresquitos'. No suporta tenir gana ni la cervesa sense alcohol. Defensor dels bars autèntics i enemic dels preus sense l'IVA inclòs. Gastronòmicament dispers.