Platja del Torn

Foto: 

Cedida
Platja del Torn

Les 5 millors platges de l'Hospitalet de l'Infant

Els secrets naturals d'algunes de les millors platges de la Costa Daurada
Surtdecasa Camp
,
13/07/2020
Entorn
Et descobrim un seguit de platges de sorra fina i aigües transparents amb certificat de qualitat ambiental EMAS i la bandera Ecoplayas, distintiu atorgat a les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental. Les tres primeres, a més, llueixen la Bandera Blava. Les platges de l'Hospitalet de l'Infant destaquen per ser un lloc privilegiat per relaxar-se i combatre la rutina, prenent el sol, banyant-se al mar o fent castells de sorra i jugant amb els nens i nenes; o per practicar esports a la sorra o a l’aigua. Com que en aquestes platges, els boscos i les muntanyes hi són a tocar, també conviden a passejar i a fer senderisme arran de costa. Pel que fa a les cales, l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors té una cala 100% natural, i sense serveis, la cala Justell.

1. L’Arenal, la platja on relaxar-se o no parar quiet
Amb 1.800 m de longitud, la platja de l’Arenal és la més gran de l’Hospitalet de l’Infant i la més propera al poble. Es tracta d’una platja ampla i de sorra fina, amb dues cares diferents: a la part nord, és una platja urbana, de fàcil accés des del passeig marítim, amb una oferta d’activitats diversa i molt adient per a les famílies amb infants, gràcies a la poca fondària; i a la part sud, és una platja natural, amb boniques dunes plenes de vegetació mediterrània, un bosc de pi blanc i un petit aiguamoll amb joncs. Aquesta platja és ideal per a la pràctica d’activitats nàutiques com ara caiac, vela lleugera, BTT, paddle surf o windsurf.

  • imatge de control 1per1


2. La Punta del Riu, entre el Port i la desembocadura del riu Llastres
La Platja de la Punta del Riu està ubicada al costat del Port Esportiu de l’Hospitalet de l’Infant. Com la de l’Arenal, també és molt aconsellable per a la pràctica d’esports nàutics. Al costat d’aquesta petita platja, de 600 metres de llargada i 70 metres d’amplada, que connecta l’Hospitalet de l’Infant amb el municipi de Mont-roig del Camp, hi ha la desembocadura del riu Llastres, un bon exemple de zona humida mediterrània. Des de la passarel·la de fusta que la creua, s’hi poden observar, entre altres plantes, el canyissar, el tamarius i el jonc; ocells migradors i espècies protegides com el fartet, un peix en perill d’extinció.


3. El Torn, un paradís natural i naturista
La platja del Torn és una platja naturista de renom internacional, que forma part de l'espai d’interès natural La Rojala-Platja del Torn. Té una extensió de 1.600 metres i és la que està més allunyada del nucli urbà. S’hi pot accedir des de la carretera N-340 i gaudir d’unes bones vistes durant el trajecte. Gràcies a la seva situació relativament aïllada, les seves aigües transparents i els seus valors paisatgístics, amb zones de vegetació dunar i formacions arbustives seques, on destaquen les màquies i pinedes naturals, així com alguers de posidònia en l’entorn marítim, és un espai idoni per a la contemplació del medi natural i per a la pràctica del nudisme.


4. L’Almadrava, la platja de les casetes blanques
La platja de l’Almadrava, situada al pintoresc nucli de població que duu el mateix nom i que està format per cases blanques, es caracteritza per la seva tranquil·litat i per les seves aigües transparents i de sorra fina. Té una extensió de 1.600 metres i està just al costat d’un agradable passeig marítim. És un lloc bastant apreciat també pels amants de la pesca, tant en la mateixa línia de mar com des d’una embarcació. A més, a la seva part més al sud, s’hi pot trobar una zona interessant per al busseig.


5. Cala Justell, l’últim secret natural de l’Hospitalet de l’Infant
Aquesta cala, també anomenada Gestell, és un arenal totalment natural per dues raons. La primera, perquè està inclosa dins de l’Espai Natural Protegit de la Rojala-Platja del Torn, una zona que comprèn un petit tram del litoral que manté una de les platges i trams de costa amb més interès paisatgístic del migjorn català. La segona, perquè és una platja sense serveis i, per tant, només hi trobarem mar, sorra i vegetació. Està ubicada, a més, en una zona humida catalogada que s’ha recuperat els últims anys. Precisament, aquesta acció ha permès diversificar les comunitats vegetals aquàtiques que oferiran un ampli rang de refugi a espècies com el samaruc que s’està provant de reintroduir a l’ecosistema. La composició de la platja és força variada al llarg dels 170 metres aproximats de longitud i 40 d’amplada. Entre els promontoris de dunes, s’alternen la sorra fina i daurada amb els còdols i la roca. Les aigües, a les quals s’accedeix per mitjà d’un pendent relativament pronunciat, són tranquil·les i presenten una transparència excel·lent.

Més informació: 

A

També et pot interessar