L'escultura del vilanoví Òscar Estruga, entre Ribes Roges i Adarró

Foto: 

Àngela Llop
L'escultura 'Pasífae' del vilanoví Òscar Estruga, entre Ribes Roges i Adarró

5 platges del Penedès marítim per trepitjar aquest estiu

Llocs molt coneguts per passar un dia de mar i sorra
Goretti Martínez
,
11/07/2019
Entorn
Al Baix Penedès i al Garraf hi ha molts indrets a escollir i, de tant en tant, us fem algunes recomanacions. En aquesta ocasió us proposem cinc platges molt conegudes per la gent del Gran Penedès on podreu contemplar el mar, banyar-vos i jugar a la sorra i on també hi ha una gran varietat de serveis.

L'escultura del vilanoví Òscar Estruga, entre Ribes Roges i Adarró | Foto: Àngela Llop
1. Adarró (Vilanova i la Geltrú)
La platja d'Adarró li deu el seu nom al poblat ibèric i la vil·la romana de Darró (o Adarró), un conjunt arqueològic de ruïnes que s'estén pel final de Ribes Roges, a tots dos costats de la via del tren, i pel turó de Sant Gervasi, en el nucli urbà de la capital del Garraf. En aquesta entrevista amb l'arqueòleg Juan García us en parlàvem fa uns mesos. La platja està ubicada en un entorn residencial, amb pendent suau i sorra fina, pel seu extrem nord limita amb la platja de Ribes Roges amb un espigó presidit per la majestuosa Pasífae i pel seu extrem sud es troba limitada per la platja de la República. Té una llargada d'uns 780 metres, una amplada mitjana de 100 metres i una superfície total en sorra d'uns 25.000 m². La platja és accessible des de qualsevol punt de la ciutat ja sigui a peu, en vehicle, en bus urbà o en trenet turístic durant la temporada d'estiu. La façana marítima compta amb aparcament regulat (zona blava).
Més informació

 

Joguines a la platja del far | Foto: Àngela Llop
2. El Far de Sant Cristòfol (Vilanova i la Geltrú)
La platja del Far de Sant Cristòfol està ubicada en un entorn residencial al voltant del Far de Sant Cristòfol, que guia als navegants de la Costa de Barcelona i de la Costa Daurada, i de l'ermita de Sant Cristòfol, datada del segle XIV. L’ermita va ser adquirida per Eugeni d'Ors l'any 1944 i allà hi va ubicar ll'Acadèmia del Far, on es reunia amb artistes, filòsofs i escriptors de l'època. La platja és de baixa pendent i sorra fina. Pel seu extrem nord limita amb un penya-segat i pel seu extrem sud amb el Port de Vilanova i la Geltrú. Té una llargada de 700 metres, una amplada mitjana d'uns 100 metres i una superfície total en sorra d’uns 67.000 m². La platja és accessible a peu, en bus urbà o en trenet turístic durant la temporada d'estiu.
Més informació

 

Imatge de les platges de Cunit a principis de setembre | Foto: Àngela Llop
3. Cunit Ponent i Cunit Llevant (Cunit)
Les platges són sense cap mena de dubte un dels elements definitoris de Cunit. Els emblemàtics espigons afavoreixen que, excepte quan hi ha temporal, l’onatge sigui menor. Les platges de Cunit estan dotades durant la temporada de bany amb un servei de salvament i socorrisme, dutxes, fonts, rentapeus, lavabos; així com altres serveis complementaris com guinguetes, gandules, pistes de voleibol, futbol-platja, petanca, jocs infantils i aparells de gimnàstica. Des de la temporada de bany de 2016 la platja de Cunit està dividida en dues: la platja de Cunit Ponent que va del límit de terme amb Calafell fins el C/ Estació, abraçant el que seria els àmbits dels espigons 1, 2 i 3 i la platja de Cunit Llevant que va del carrer estació fins el límit de terme amb Cubelles, des de l’espigó 4 fins el 7.
Més informació

 

Vistes sobre el port del Garraf i la platja de les Casetes des de La Falconera | Foto: Goretti Martínez
4. Les casetes del Garraf (Sitges)
Al nucli urbà del Garraf es troba la platja del Garraf, també coneguda com les casetes del Garraf degut a les cabanes de fusta que formen aquest antic barri mariner. Aquestes barraques reformades de fusta i color verd, que es troben el mar i la via del tren, era on antigament els pescadors guardaven les seves eines i estris per pescar. És una platja de 380 metres de longitud, de sorra fina barrejada amb pedres i molt poca inclinació d’entrada al mar. Disposa de tot tipus de serveis com dutxes, lavabos, lloguer de para-sols així com d’un emblemàtic restaurant.
Més informació

 

Les aigües cristal·lines del riuet de Coma-ruga | Foto: Àngela Llop
5. El riuet de Coma-ruga (El Vendrell)
Situades a 3,5 km de la vila, les platges dels barris marítims de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs constitueixen una de les principals atraccions del municipi. La costa, d’uns set quilòmetres de longitud, és baixa, rectilínia i formada per platges de sorra fina. A la tranquil·litat, la transparència i la bona temperatura del mar, s’hi ha d’afegir l’alt percentatge de iode que contenen les aigües d’aquest racó de la Costa Daurada, cosa que les fa especialment saludables. Des de 1988 la costa del Vendrell està guardonada amb la Bandera Blava i és considerada, sovint, de les millors de Catalunya. La platja de Coma-ruga, a més, té la reserva marina de la Masia Blanca, un espai submergit típic de platja de sorra amb un suau pendent. La fauna i la flora que s'intenten protegir són representatives, a grans trets, de més de la meitat del litoral català.
Més informació

 

A

També et pot interessar