Foto: 

FITT
FITT

Els 5 imperdibles del FITT

El FITT. Noves dramatúrgies se celebra del 12 al 21 de juliol a Tarragona
Arnau Martínez
,
06/07/2018
Espectacles
El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) ha aconseguit la seva consolidació a la ciutat, passant de ser bianual a celebrar-se cada any. El FITT és un esdeveniment de referència del teatre contemporani amb propostes locals i internacionals. Però al festival, no només pots gaudir del teatre, durant deu dies et pots formar gràcies a diferents workshops, fer vermuts teatrals i gaudir de l’estrena mundial de l’obra ‘The Frame’, una producció creada expressament pel FITT. Al Surtdecasa.cat us proposem els 5 imperdibles.

1. Teatre de petit format
Enguany el festival compta amb diverses novetats, com són els espais. La nova Sala Trono Armanyà serà un dels epicentres, però també s’hi han sumat el Teatre el Magatzem i el Teatret del Serrallo. En aquests tres llocs s’hi podrà gaudir de teatre de petit format. Són sales que gairebé si estires el braç, entres dins de l’escena. A la Trono s’hi podrà veure ‘Cosas que se olvidan fácilmente’ de Xavier Bobés, un espectacle fotogràfic que transforma els records i n’inventa de nous. ‘Vaig ser pròsper’ de la companyia Projecte Ingenu també es representarà a la Sala Trono Armanyà, una obra dirigida pel tarragoní Marc Chornet. Al Teatre Magatzem hi anirà la producció ‘Mi hijo sólo camina un poco más lento’ de l’argentí Ivor Martinic mentre que al jardí del Teatre Metropol hi actuarà la companyia Roberto G. Alonso amb l’obra ‘A mi no me escribió Tennessee Williams’. Al Teatret del Serrallo, s’hi representarà ‘Dancing graffiti’ de la companyia Bandart.

2. Youngfitt
Al Youngfitt tu decideixes quin és el millor espectacle d’entre sis companyies internacionals que pujaran a l’escenari del Teatre Metropol. Els espectacles seran els dies 17, 18 i 19 de juliol i cada dia es representaran dos espectacles, a les 19h i a les 21h. A més, l’organització ofereix un sopar entre les obres al jardí del teatre: un arrossejat, una fideuà o una sardinada a càrrec de la Confraria de Pescadors de Tarragona. Després de tot, els assistents podran puntuar de l’1 al 10 tots els espectacles i els que tinguin una major puntuació seran els que s’enduran el premi del Youngfitt.

  • imatge de control 1per1

3. Vermuts teatrals
Els de la Sala Trono Armanyà pensen mil maneres per apropar el teatre al públic i organitzen vermuts teatrals. Dissabte 14 de juliol a la una del migdia, el jardí del Metropol serà l’escenari del primer vermut amb la companyia Projecte Ingenu sobre l’obra ‘Vaig ser pròsper’. Es tracta d’una manera de conèixer més detalls sobre les companyies i les representacions que porten al festival. Diumenge 15, també a les 13h, serà el torn per la companyia que ha produït ‘Mi hijo sólo camina un poco más lento’ i també hi haurà l’autor Ivor Martinic.

5. Workshops
El festival també és un bon lloc on formar-se gràcies als dos workshops que s’ofereixen. Dimecres de 10 a 14h, Atresbandes farà un taller de creació anomenat ‘Idear l’escena’ al Teatre El Magatzem. Es treballaran exercicis que puguin ser eines per crear material escènic. El segon taller serà ‘El (petit) gran espectacle' a càrrec de Paul O’Donnell. En aquest es proposarà com crear espectacles grans amb un pressupost petit i tindrà lloc el dijous 19 de juliol de 10 a 14h al mateix Teatre El Magatzem.

6. ‘The Frame’, l’espectacle pel FITT
El preàmbul del FITT és el Fitònic. Mentre degustes un refrigeri preparat per la gelateria Raffa Olivier, els organitzadors, la Sala Trono, presenten l’espot i expliquen tots els detalls de l’edició d’enguany. A més a més, la companyia internacional Elèctrico 28 presentarà en exclusiva l’obra ‘The Frame’, un espectacle creat expressament pel FITT 2018 on es vincula el teatre i els esports, coincidint amb els Jocs del Mediterrani. Serà dillun 9 de juliol a les 18:30h davant del Teatre Metropol.

Més informació: 

A

També et pot interessar