Trapezi 2014

Foto: 

Marta GC

Els imprescindibles del Trapezi 2015 de Reus

Aquells espectacles de la 19a Fira del Circ de Catalunya que no et pots perdre, del 7 al 10 de maig
Surtdecasa Camp
,
06/05/2015
Espectacles
Un any més el Potemkin tomba pels carrers de Reus indicant que la 19a Fira del Circ de Catalunya és a punt d'arribar! Ah, què no sabeu qui és? Doncs aquest que surt a la foto que acompanya l'article, el popular elefant del Trapezi! Tres dies i mig intensos amb 70 funcions de 42 companyies i artistes de 8 països diferents que converteixen la capital del Baix Camp en la veritable capital catalana del circ. Per no perdre-us, us proposem que us baixeu la guia que us trobareu enllaçada aquí a baix o que us feu amb un programa de mà. Això sí, com sempre en aquestes ocasions, nosaltres us recomanem aquells espectacles imprescindibles.

El cabaret del Parc Sant Jordi

El cabaret és una de les cites més populars i multitudinàries de qualsevol edició del Trapezi. Durant les nits del festival (excepte diumenge), en aquest espai es pot gaudir d'una selecció de petits espectacles de diferents disciplines. El show sempre és presentat per un mestre de cerimònies, enguany serà Manel Escolano, i acompanyat de música en directe, en aquest cas a càrrec de la Banda Tusky. El cabaret és tota una vetllada nocturna i màgica amb un to molt festiu que enganxa un cop l'has tastat. Fins fa dos anys, el cabaret tenia lloc a l'espai exterior de La Palma però, a causa de la quantitat de públic que arrossegava, es va decidir traslladar-lo a la plaça Antoni Borrell del Parc de Sant Jordi. Si us hem convençut, tot seguit us deixem amb el menú circense que podreu gaudir si us hi acosteu alguna de les tres nits:
 
- Dijous 7: Bert&Fred – I Start To Like You (trapezi washington), Claudel Doucet – Le poivre rose (teles), Guga&Silvia, El rei de l’acrobàcia!! (barra fixa), Joachim Ciocca – L’insaisissable (monocicle) i Manel Rosés – Escalat (vertical, acrobàcia).
- Divendres 8: Amer&Àfrica – Bunkai, Bert&Fred – I Start To Like You (trapezi washington), Cia LP – (escapisme), Joachim Ciocca – L’insaisissable (monocicle), Manel Rosés – Escalat (vertical, acrobàcia), Sophie Mandoux – Cie les P’tit Bras (trapezi amb vol).
- Dissabte 9: Bert&Fred – I Start To Like You (trapezi washington), Claudel Doucet – Le poivre rose (teles), Guga&Silvia – El rei de l’acrobàcia!! (barra fixa), Joachim Ciocca – L’insaisissable (monocicle), Quim Girón – Animal Religion (doma, fuets) i Valérie Doncet – Le Poivre Rose (contorsió).
 

'Esquerdes' d’Hotel Iocandi

L’any passat ja van venir a visitar el Trapezi per fer un petit tast, en forma de working progress, d’’Esquerdes’, l’espectacle que ja tenen llest, que ja estan rodant per arreu i que aquest cap de setmana s’atura a la fira. un joc d’estira-i-arronsa entre tres cossos en moviment que juguen amb elements aeris i la música amb un llenguatge propi entre la tragèdia i la comèdia.
Divendres 8, 20 h, dissabte 9, 20:30 h i diumenge 10, 18:30 h
La Palma. 45'. Gratuït. Catalunya.
www.ciahoteliocandi.wix.com
 

'Le Poivre Rose' de la Cie. Du Poivre Rose

Aquesta és una de les propostes més espectaculars que podreu veure en un espai tancat. Cinc artistes de l'acrobàcia amb molta experiència i amb una tècnica molt depurada que faran evident en diferents disciplines, com teles, trapezi o perxa xinesa, entre d'altres. Tot això en forma de conte i amb la música i veu d'Iva Bittová.
Divendres 8, 22 h i dissabte 9, 21 h.
Teatre Fortuny. 70'. 10€.
www.ciedupoivrerose.com
 

'Tauromàquina' d'Animal Religion 

La companyia Animal Religion és una d’altra d’aquelles que es coneix bé el Trapezi . L’any passat van ser-hi amb ‘Indomador’ i aquest any hi tornen amb ‘Tauromàquia’. Un curiós espectacle amb un bou mecànic que, o bé us entusiasma o bé us deixarà ben aviat indiferents. “Un joc centrat en el cos contra la màquina. Una dansa de forces mecàniques/humanes. Un diàleg onomatopeic animal”, tal com diuen.
Divendres 8, 22 h, dissabte 9, 22 h i diumenge 10, 19 h. 
Plaça de la Patacada. 25′. Gratuït. Catalunya.
www.animalreligion.com
 

'L'Odeur de la Sciure' de la Cie. Les P'tit Bras

A la plaça del Mercadal tenen lloc alguns dels espectacles amb més afluència de públic i aquest any li toca a 'L'Odeur de la Sciure'. Una proposta de 60 minuts d'acrobàcies en un escenari circular i amb una estructura Art Noveau impressionant. Tot un homenatge al circ clàssic amb ballarins, equilibristes, forçuts i noies voladores.
Dissabte 9, 23 h i diumenge 10, 20 h
Plaça del Mercadal. 60'. Gratuït.
 

Proposta triple per a infants

- Tallers del Giny. El Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus surt al carrer per Trapezi i s’instal·la al Pallol amb tot un seguit de tallers i activitats per a nens i joves.
Divendres 8, de 17:30 a 20 h 
Plaça Evarist Fàbregas de l’àrea del Pallol. Gratuït.

www.ginyreus.cat
 
- ‘Petits Prínceps’ de MuMusic Circus. Una de les propostes del Trapezi pels més petits de la casa. “Al Marçal li agrada jugar amb instruments de música i posar-se cap per avall. Junts els agrada composar cançons i navegar d’un joc a l’altre sense ordre ni criteri”, aquest és el punt de partida de tot plegat.
Dissabte 9, 11 i 17 h i diumenge 10, 11 h. 
Cal Massó. 55′. 2 €. Catalunya.
www.mumusiccircus.com
 
- ‘Bótes’ de Circ de les Musaranyes. Un taller a càrrec d'una companyia reusenca on els més petits es trobaran un univers màgic de balancins i estructures imposible en un món imaginari ple de bótes de vi…
Dissabte 9, 12 i 18 h i diumenge 10, 12  h 
Cal Massó. 90′. Gratuït. Catalunya.
www.circdelesmusaranyes.com
 

Més informació: 

Descarrega't el programa clicant aquí!

A

També et pot interessar