Foto: 

Jesús Calvo

Embolics del cor al Metropol

La companyia Fabulae Tarraconenses presenta ‘El somni d’una nit d’estiu’, de Shakespeare, dissabte 18 i diumenge 19 de juny
Marc Busquets
,
16/06/2016
Espectacles
Si aquest cap de setmana us havíeu decidit per anar al teatre però encara no teníeu clara la proposta escollida, al Metropol de Tarragona hi tindreu l’oportunitat de gaudir d’una de les més cèlebres peces de Shakespeare, ‘El somni d’una nit d’estiu’, de la mà de la companyia Fabulae Tarraconenses. El grup durà a terme dues representacions que tanquen la temporada teatral a Tarragona. La primera tindrà lloc dissabte al vespre, a partir de les 21 hores, i el segon passi serà el diumenge a les 18 hores. 
 
"Un gran esforç que val la pena"
Des de Fabulae Tarraconenses, la secció teatral del grup de reconstrucció històrica Thaleia, s’assenyala que el projecte que els durà al Metropol es va iniciar fa uns vuit mesos. “Hem adaptat l’obra, hem buscat els actors i actrius per a cadascun dels personatges, hem assajat molt... És un gran esforç que val la pena”, subratlla una de les components del conjunt, Anna Plaza. 
 
El grup es troba aquests dies ultimant els detalls per tenir-ho tot a punt abans de la gran estrena d’aquest dissabte i asseguren que ha estat “una festa”. “L’obra és divertidíssima. Als assajos hi ha hagut moments en què ens hem hagut de parar perquè ens fèiem tots un tip de riure”, apunta de nou Plaza. I és que no n’hi ha per menys, amb el geni britànic. A ‘El somni d’una nit estiu’, el millor són els equívocs, les coses que d’entrada semblen una cosa i n’acaben sent una altra de ben diferent. I la culpa dels malentesos que us arrencaran més d’una rialla és en Puck, un follet entremaliat. 
 
Potencien les escenes més còmiques
I és que, ai, l’amor! Ja és ben fotut, ja, enamorar-se de qui no toca. I si a més hi poseu un follet que tot ho embolica, la comèdia està servida. “Ja ens venia de gust fer riure una mica”, explica Plaza. De fet, aquesta serà ja la tercera adaptació que Fabulae Tarraconenses tira endavant. Abans, el grup havia apostat per dues tragèdies: ‘Juli Cèsar’ i ‘Titus Andronicus’. En aquesta ocasió, doncs, deixarem enrere les traïcions polítiques i ens endinsem en un món compartit per humans i les criatures del bosc. 
 
Dirigida pel reusenc Miquel Àngel Fernàndez, l’obra que veurem al Metropol de Tarragona aposta “per potenciar les escenes còmiques de l’original”, segons Plaza. En aquest sentit, l’actriu destaca l’escena “més delirant” de totes, una baralla d’enamorats que és “el pal de paller de l’espectacle”. No us ho penseu més, tots a gaudir d’una comèdia clàssica, que encara avui, malgrat el pas dels segles, ens farà passar una vetllada d’allò més agradable. Paraula de Shakespeare!

Més informació: 

'El somni d'una nit d'estiu' de W. Shakespeare, a càrrec de Fabulae Tarraconenses
Dissabte 18 de juny, 21 h.
Diumenge 19 de juny, 18 h.
Teatre Metropol de Tarragona

A

També et pot interessar