Leandre Clown

Foto: 

Cedida
Leandre Clown presentarà el seu nou espectacle 'Fly me to the moon'

Els 10 imprescindibles de la 25a Fira Trapezi de Reus

La cita de circ se celebrarà del 12 al 16 de maig i comptarà amb les actuacions de companyies catalanes i estatals
Surtdecasa
,
05/05/2021
Espectacles
La Fira Trapezi compleix un quart de segle. La capital del Baix Camp rebrà del 12 al 16 de maig una trentena de companyies catalanes i estatals per oferir espectacles de circ. Després d’haver hagut de suspendre l’edició del 'Trapezi en Viu' de l’octubre passat amb motiu de la Covid-19, enguany la Fira celebra que l’art del circ pot tornar a exhibir-se amb orgull. A Surtdecasa recollim 10 propostes que no et pots perdre. 

1. Animal Religion
Un viatge al passat de la mà de la companyia Animal Religion. L’espectacle ‘Ahir’, d’autoria pròpia, està dirigit per Carlota Grau i es presentarà al Teatre Bartrina els dies 14 i 15 de maig. En paraules de la pròpia companyia, aquesta peça està dedicada a “totes aquelles persones que en algun moment han buscat, en el seu passat, alguna resposta o algun anhel”.

2. Los Galindos
Els protagonistes de ‘MDR - Mort de riure’ són tres pallassos que s’enfronten a un gir inesperat. Los Galindos fan còmplices els espectadors, que només corren un perill: morir de riure. La reputada companyia Los Galindos, creada el 1991 a partir de la trobada d’alguns artistes de carrer i provinents del circ, ofereix una peça a cavall entre l’esperit crític i la rialla.

 

Alba Saaraute i les Ofèlies presentaran 'Desdèmona' | Foto: Cedida
3. Alba Sarraute i les Ofèlies
Has pensat com reformularies un gran clàssic? Aquesta coproducció del Grec 2020 i Camaleònica Produccions és una transformació en clau femenina de l’obra ‘Otel·lo’ de Shakespeare a través de la música, el cos i, evidentment, també el circ. ‘Desdèmona’, que és com es titula l’espectacle, és una adaptació dirigida per la catalana Alba Sarraute.

4. Producció Nacional de Circ
D’autoria col·lectiva, la peça ‘Estat d’Emergència’ vol mostrar com veuen el món i com afronten el col·lapse del planeta els joves artistes de l’actualitat. Enmig d’una emergència sanitària que ha posat el món del revés, el circ s’ha convertit en un llenguatge ideal per explicar les múltiples crisis que ens estan afectant: la de l’habitatge, la climàtica, l’auge de l’extrema dreta...

5. Leandre Clown
Una altra estrena del circ d’àmbit català és el del pallasso Leandre, que presentarà l’espectacle ‘Fly Me to the Moon’ els dies 15 i 16 a La Palma, conjuntament amb Laura Miralbés. Ambdós pallassos pujaran a un tàndem fet de fusta i ferro per a dirigir-se cap a la lluna, allà on es pot somiar despert.

 

La companyia PSiRC presentarà 'Després de tot' | Foto: Cedida
6. Companyia PSiRC
‘Després de tot’ és el segon episodi de l’última producció de la companyia PSiRC, que conté diversos relats que s’aniran estrenant al llarg del 2021 i que finalitzaran el 2022 amb una gran obra escènica. El que es podrà veure en el marc de la cita de Reus són tant ‘Episodi 1: Any 2020 (any 0). De quan Zeus es va fer vegà i’ com l'estrena de la segona part, ‘Episodi 2: Any 2023 (any 3 d.T). De quan Alexa va comprar la seva roba a Humana’.

7. Cia. Pepa Plana
Què passa si pugen dues pallasses a l’escenari en lloc de dos pallassos? El resultat és ‘Veus que no veus’, una peça de Pepa Plana i Noël Olivé reconvertides en Augusta i Carablanca. Aquest duet presenta les anomenades “entrades clàssiques” però passades pel seu sedàs fet a mida. Oferiran una única funció, el dia 15 de maig al Teatre Fortuny.

8. Rolabola
Rock i circ es fusionen en la peça que oferirà la companyia Rolabola el dissabte 15 de maig a la Bassa de Mas Iglesias. A través del llenguatge corporal i l’humor, la música extrema i els equilibris dels personatges rockers de l’espectacle et treuran ràpidament l’apatia i la tristesa. Circ i música s’uneixen per fer passar l’avorriment pandèmic.

 

La companyia Nueveuno presentarà l'espectacle 'Suspensión' | Foto: Cedida
9. Nueveuno
Una de les apostes de la Fira de Reus és apropar el talent estatal i crear-hi vincles. Per això una de les propostes de la programació és ‘Suspensión’ de la companyia madrilenya Nueveuno, que presentarà la seva segona creació. A través dels malabars, les acrobàcies i la màgia, aquest espectacle vol superar l’èxit de la primera estrena del col·lectiu.

10. Pistacatro i l'Orquestra de Malabares
La clausura de la 25 edició de la Fira Trapezi la duran a terme la companyia Pistacatro i l’Orquestra de Malabares en un concert amb malabaristes i una banda municipal. Tant uns com altres sortiran de la seva zona de confort per tancar la cita del Baix Camp amb una mescla de disciplines i d’estils en un espectacle fora de les convencions.

Més informació: 

A

També et pot interessar