Festival EVA

Foto: 

cedida

Les 5 propostes imprescindibles del Festival EVA

Del 3 al 5 de juliol, Pradell de la Teixeta acull el Festival En Veu Alta, dedicat a la narració oral
Surtdecasa Camp
,
01/07/2015
Espectacles
Un estiu més Pradell de la Teixeta acull una nova edició d'un festival especial, una cita pels amants de les noves sensacions. Durant tres dies, aquest petit municipi del Priorat es transforma de dalt a baix, per acollir la continuació del Festival En Veu Alta que va tenir lloc a principis de juny a Vilafranca del Penedès. Una petita mostra de diferents experiències basades en la narració oral que, enguany, reunirà el bo i millor de l'escena catalana en una taula rodona i en el tradicional 'A tres bandes'. El millor en aquests casos és descarregar-se el programa de mà i deixar-se perdre però perquè comenceu el recorregut una mica orientats us fem cinc recomancions...

Ramon Solsona i Jaume Arnella ‘Botifarra de pagès! Versos per tocar el dos’

Divendres 3 de juliol, 23 h
Corral nou. Sortida 15 minuts abans des de davant del Sindicat.
‘Botifarra de pagès! Versos per tocar el dos’ és la posada en escena d’un llibre que l’escriptor Ramon Solsona va escriure ara fa 2 anys recollint “versos contra la catalanofòbia i a favor de la independència”. Aquest petit espectacle va néixer just el dia de la seva presentació, gràcies a la complicitat del músic i trobador Jaume Arnella que hi va col·laborar musicant alguns dels versos del llibre i d’altres de populars amb la lletra canviada. Aquesta curiosa unió sembla que ha tingut continuïtat tal com podrem veure a Pradell.  
 

Diana Kerbelis ‘Carro de contes’

Dissabte 4 de juliol, de 16:30 a 19:30 h
 
Diumenge 5 de juliol, de 12 a 14:30 i de 16:30 a 19 h
Safareigs
L’actriu Diana Kerbelis és la narradora d’un carro carregat de contes que durant aquests dies farà parada als Safareigs de Pradell. Entre dissabte a la tarda i diumenge al llarg del dia es faran sessions de conta-contes cada trenta minuts i les entrades -que costen només 2 euros- poden reservar-se a través del correu electrònic pradell@enveualta.com
 

Poetaulada rodona ‘Les entranyes dels poetes’ / A tres (+1) bandes

Dissabte 4 de juliol, 18 h
Plaça dels Vellets, Escenari Les Roses
 
Dissabte 4 de juliol, 19:30 h
Plaça dels Vellets, Plaça del Castell, La Soli i plaça Soldevila. 
Sortida dels grups de la plaça Vellets
Diversos poetes escampats en diferents punts del centre de Pradell donant forma a un recorregut d’allò més variat. Aquesta és la clau de l’’A tres bandes’, un circuit que enguany s’amplia de manera notable amb els diversos poetes que abans hauran participat en una curiosa taula-rodona. I preneu nota perquè es comptarà amb un repartiment de luxe: Dolors Miquel, Enric Casasses, Martí Sales, Joan Todó, Jaume C. Pons-Alorda, Anna Gual, Joan Duran, Andreu Subirats, Anna Ballbona, Albert Benzakri, Núria Martínez Vernis i Boris Porter.
 

Piero Pesce i Questoni Meridionali Folk

Diumenge 5 de juliol, 13 h
Plaça del Castell
Juntament amb el nou espai de chill-out que divendres més enllà de la mitjanit s'instal·larà al Sindicat, i que comptarà amb l'actuació de la cantant canària La Cris, aquesta és l’altra proposta musical de la programació d’enguany. Piero Pesce és un músic del sud d’itàlia que fa uns anys que viu a Barcelona. Allà va barrejar nous sons a la música de la seva terra basada ens els cants tradicionals, amb un ritme que no us deixarà parar de ballar.
 

Quico Cadaval ‘Edipo’ / ‘Fantasmas familiares’

Dissabte 4 de juliol, 22:30 i 00:30 h
Cova del Rector. Sortida del Sindicat 30 minuts abans.
 
Diumenge 5 de juliol, 19 h
Plaça dels Vellets. Escenari Les Roses
Des de Santiago de Compostel·la arriba Quico Cadaval amb una nova i surrealista revisió del mite d’Edip, un monòleg ‘tragi-ridícul’ que el 2011 va rebre el Premi Max de les Arts Escèniques. 71 minuts intensos en un espai inigualable com és la Cova del Rector. Per anar-hi, és indispensable portar llanterna i bon calçat per la caminada. També un coixí per seure al terra mentre es fa la representació. A banda, Quico Cadaval també protagonitzarà la cloenda del festival amb ‘Fantasmas familiares’, un espectacle de narració oral, que es va crear fa més de 15 anys a partir d'històries de la tradició oral però que s'ha anat modificant a causa de les circumstàncies del moment i de les vivències de l'autor.
 
 
I ara, si ja heu decidit quins espectacles anar a veure, només us toca participar al nostre concurs per aconseguir un dels dos dinars dobles que sortegem per dissabte 4 o per diumenge 5 al Sindicat de Pradell. Molta sort!
 
 
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar