Les millors coreografies de la demarcació sobre l’escenari del Fortuny

Reus acull dissabte 26 la gala dels professors de dansa del Camp de Tarragona
Carlota Moragas
,
25/04/2014
Espectacles
Deixeu-me començar aquest article felicitant a Surtdecasa. Fa un any que aquesta plataforma digital ens convida a gaudir de totes les activitats culturals que es duen a terme arreu del Camp de Tarragona. I fa un any que em deixen aquest petit racó, que són les arts escèniques, per escriure sobre els espectacles que -menys sovint del que ens agradaria- recorren les nostres comarques. M’agrada molt celebrar aquest any tornant a parlar del món que més conec, el de la dansa amateur. Enguany no en fa un, sinó deu anys que ballo a la Gala de Dansa. Fins a aquest moment no m’havia aturat a comptar-ho... Fa un cert vertigen, però també em dóna la possibilitat d’explicar des de dins què és la Gala de Dansa que aquest dissabte se celebrarà al Teatre Fortuny de Reus i per què animo als ciutadans de la capital del Baix Camp i voltants a acostar-s’hi. 
 
La dansa amateur és la plataforma des de la qual molts ballarins i ballarines professionals han iniciat la seva trajectòria. Sense anar més lluny, d’algunes de les escoles de dansa que formen part de l’Associació de Professores de Dansa de les Comarques de Tarragona n’han sortit persones que en l’actualitat ballen en companyies de dansa a Madrid, Ginebra, Regne Unit, Hamburg o Stuttgart. Si bé no existeix cap “Conservatori Oficial de Dansa”, més enllà de l’Institut del Teatre de Barcelona, els alumnes de la demarcació de Tarragona poden trobar en gran part de les escoles autoritzades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya la base tècnica i artística que els ha de permetre fer el salt a la professió si mai ho desitgen i en la Gala de Dansa que es porta celebrant des de fa 29 anys al Teatre Fortuny el seu primer escenari.
 
La Gala, doncs, és l’oportunitat dels alumnes que entenen la dansa com quelcom més que un “hobbie”, però que no s’hi dediquen professionalment, per mostrar el seu treball i la seva qualitat sobre la difícil pendent del Fortuny. Per demostrar que des de l’amateurisme també es pot ballar bé. I no em fa cap por afirmar-ho ni convidar-vos a comprovar-ho aquest vespre, perquè ho crec. Hi ha gent que després d’estudiar de 08 a 15h a l’institut va corrent pel carrer menjant un entrepà perquè a les 16h té classe de dansa. Hi ha gent que després de treballar durant tot el dia s’enfila a les puntes de 20 a 22h. Hi ha gent que, tot i no ser professional, balla cinc o sis dies a la setmana. Hi ha gent que balla molt i molt bé. 
 
Enguany, l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona vol retre homenatge a William Shakespeare (23 d'abril de 1564 -3 de maig de 1616) en el seu 450è aniversari del seu naixement. Per tant, la Gala estarà inspirada en diferents obres de l’autor i aquestes serviran d’enllaç de les peces coreogràfiques presentades pels coreògrafs i coreògrafes de les nostres comarques. Moltes vegades des de Surtdecasa us animo a participar a totes les activitats que es duen a terme als teatres del Camp de Tarragona. Sovint, són companyies nacionals o extrangeres les que em toca ressenyar en aquest espai. Avui, però, us parlo de recolzar la dansa que es fa a casa nostra. Us hi apunteu?
 
--
 
(Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa)
Dissabte 26 d'abril a les 21:00h.
Teatre Fortuny de Reus.

A

També et pot interessar