Primaverart

Foto: 

cedida

Els 5 imperdibles del Primaverart 2016 del Morell

El Morell celebra l'arribada de la primavera amb diferents activitats culturals gratuïtes, de l'1 al 3 d'abril
Surtdecasa Camp
,
31/03/2016
Espectacles
La primavera ja ha arribat i això al Morell es celebra amb una proposta cultural que acosta les arts escèniques als veïns i veïnes del municipi. Literalment, perquè el Primaverart oferirà, de l’1 al 3 d’abril, fins a 12 propostes a peu de carrer. El teatre, la dansa, el circ, la música, l’art multimèdia i el clown seran els protagonistes de la segona edició del certamen. S’hi podran veure més d’una vintena de representacions i, atenció, perquè seran totes gratuïtes! Des de Surtdecasa.cat Camp de Tarragona us hem fet una selecció dels cinc espectacles que no us podeu perdre.

Vaivén Circo 'Des-Hábitat'

Divendres 1 d’abril. Pl. Francesc Macià. 22:30 h 

Des-Hábitat és la trobada de quatre supervivents en un món diferent, que té una estètica especial i que fa que durant l’hora que dura l’espectacle tothom hi vulgui ser. Es tracta d’un muntatge multidisciplinar que combina el circ, la dansa i el teatre físic, sense oblidar mai la història que la companyia vol explicar. Aquesta es desenvolupa a partir d’una sèrie d’elements escenogràfics que al llarg de l’obra s’aniran convertint en casa seva, l’espai que compartiran els quatre personatges, on viuran situacions divertides i de risc que només podran resoldre col·laborant entre ells.

 

Pere Hosta 'Open Door'

Dissabte 2 d’abril.  Des de la Pl. de la Font fins a la Pl. Francesc Macià. 16:30 h 

Pere Hosta torna a apostar pels espectacles de carrer. En aquesta nova aventura juga al surrealisme a partir d'allò que és quotidià, ho fa amb una porta com a protagonista que apareix i desapareix del no-res. Un personatge excèntric, curiós i divertit serà l’encarregat d’obrir-la, tancar-la i transportar-la per tot arreu. La companyia diu que busca la part més poètica de la porta: les simetries, l’estètica urbana… i tot sempre passat pel sedàs de l’humor seriós.

 

Macab Dans 'Bombolles de paper' 

Dissabte 2 de març. Teatre Auditori.17 h

Bombolles de Paper és un espectacle de dansa, música en directe i interacció multimèdia, dirigit a públic familiar (a partir de 4 anys) de la companyia Múcab Dans. L'espectacle explica la història d'un personatge (en Roger) que vol fer bombolles amb la seva trompeta. Durant el muntatge podrem veure com entra en el món de les bombolles i com Bumbú, la fada de Bombalia, l'ajudarà a aconseguir el seu objectiu. Bombolles de Paper és una proposta visual i plàstica, un recorregut per un món fantàstic ple de bombolles de sabó, de paper, digitals, de globus, amb ombres i llum negra.

 

Miquel Gil 'Matèria' 

Dissabte 2 de març. Jardins de l'Ajuntament. 23 h 

Miquel Gil celebra els seus 40 anys com a artista amb l’espectacle ‘Matèria’. Una actuació en forma de quartet composta per cançons inèdites que formaran part d'un disc futur, i de versions renovades d'alguns temes més emblemàtics de la seva trajectòria al costat de grups com Al Tall -del que en va ser fundador a mitjans dels 70-, com a líder de Terminal Sur -banda de finals dels 80- o com a artista en solitari. Aquest espectacle és el primer lliurament de tota una sèrie d'activitats -llibre, documental i disc- i que volen festejar les quatre dècades de carrera professional del músic.

 

La Rapa Teatre 'L'Adulador' 

Diumenge 3 de març. Jardins de l'Ajuntament. 19 h

'L’adulatore' és una de les 16 comèdies que Carlo Goldoni va escriure durant l’any 1750. Un text curiós en el qual s’aborden problemes socials i polítics. És una peça sorprenent per l’hàbil crítica a que sotmet als aduladors que es van situant en la societat i s’aprofiten dels seus llocs per aconseguir privilegis i, sobretot, poder. Però també perquè denuncia les persones que permeten aquest tipus d’injustícies per ser incapaços, ignorants i pusil·lànimes. Mai Goldoni s’havia atrevit a criticar tan obertament als governants i mai abans havia utilitzat contra la noblesa sarcasmes tan amargs. Goldoni degué pensar que s’havia atrevit massa, ja que uns anys després reescriu l’obra donant-li un altre final; el primer era absolutament trencador i podia ser entès com una incitació a la revolució.

 

Més informació: 

Consulta tots els actes:

Primaverart 2016
De l'1 al 3 d'abril
Diferents espais, El Morell

A

També et pot interessar