Foto: 

Circ Museu Raluy

El circ arriba a la ciutat!!

El Circ Raluy passa per Tarragona del 20 de febrer al 3 de març, i per Reus del 6 a 16 de març
Surtdecasa Camp
,
19/02/2014
Família

Quan érem petits sabíem que el circ havia arribat a la ciutat quan alguns dels seus empleats s’acostaven a les portes de les escoles a repartir propaganda, o d’una forma encara més il·lusionant: quan vèiem que una mena d’immensa nau espacial s’havia instal·lat en algun ras de la perifèria de la ciutat. Com una retorçada estratègia comercial inoculada als nostres joves cervellets ens convertíem en petits zombis que repetien les mateixes frases: “Papa/mama, porta’m al circ!” o “Vull veure els elefants!!”, o de forma més imperativa “Vull anar al ciiiiirc!!!!”. Probablement, del 20 de febrer al 3 de març i del 6 al 16 de març, molts pares hagin de patir precs semblants ja que el Circ Raluy torna a Tarragona i a Reus respectivament.

Torna i ho fa amb ‘Boom!’ un nou espectacle que ret homenatge a Lluís Raluy, pare i fundador del circ, que feia d’home-bala en èpoques passades. Un número que es va deixar de fer per la perillositat que comportava i que ara es recorda en forma d’un reconstruit canó de principis del s.XX que hi ha damunt de l’escenari.

En aquest muntatge, i en un intent d’unir la modernitat amb la tradició, el Circ Raluy compta amb números habituals i també amb nous convidats de reconegut prestigi internacional entre els que destaquen el Trío Bellissimo provinent d’Ucraïna, el malabarista italià Dustin Huesca o les acròbates Kimberly i Jillian. Tot seguit, un exemple en forma de vídeo de cadascun d’ells.

Trío Bellissimo

Youtube: Dustin Huesca


Dustin Huesca

Youtube: Dustin Huesca


Kimberly i Jillian

Youtube: William Giribaldi

 


A més ‘Boom!’ compta amb l’humor de Sandro o dels clowns, amb moments on la tecnologia pren protagonisme com en el laser show de Jean-Christophe de Beauchamp, o amb impactants moments com el número de resistència d'Akhmed Surkhatilov que pot aguantar fins a 14 minuts sota l’aigua.

Com a curiositat, en aquest nou espectacle i a diferència d'anteriors, no es compta amb la participació d’animals en cap dels números. Tot i que, això sí, no descarten seguir utilitzant-los més endavant si la llei els ho permet. O sigui que si pensàveu veure-hi lleons o elefants haureu d’esperar al proper espectacle.

Ja us hem donat algunes raons per anar a veure el Circ Raluy però si encara en voleu més us direm que ja porten més d’un segle impressionant al públic que els ha fet mereixedors de diversos premis com la Creu de Sant Jordi (2006), el Premio Nacional de Circo (1996) o el Premi Max (1999). No calen més excuses per seure en les seves butaques de vellut però encara us en donarem una més: a part d’un circ, el Raluy és un museu sobre el món circense, només cal veure els seus autèntics carruatges restaurats que ja són en sí mateixos peces de museu.

Així doncs, si voleu reviure la sensació de tornar al circ com quan éreu petits, o simplement us toca portar-hi la canalla, apunteu aquestes dates a l'agenda.

I si voleu anar-hi per la cara participeu al nostre concurs.

--

'Boom!' del Circ Raluy
Del 6 al 16 de març
Reus, Parc de Sant Jordi

A

També et pot interessar