Xiquets de Tarragona

Foto: 

Picasa Xiquets de Tarragona
Brivalls de Cornudella

Amb Tots Sants arriba el descans

Les diades d'aquest cap de setmana tanquen gairebé l'activitat castellera al Camp de Tarragona aquest 2015
Joel Reche
,
30/10/2015
Fires i festes
Els Brivalls de Cornudella celebren un any més des de la seva refundació la diada de la Colla el primer cap de setmana novembre. La colla prioratenca, que ha completat fins avui la millor temporada de la seva història, es planteja superar-se aquest dissabte. Després de descarregar fins a 8 castells de 7 aquesta temporada, els de Pau Ferrer volen afrontar en les dues setmanes de temporada que els hi resten el primer castell de 7 i mig de la seva història. Tot i que han treballat seriosament el 2de7, el castell que podria veure la llum aquest cap de setmana és el 3de7 amb l'agulla, que aniria acompanyat del 3 i el 4de7 i el pilar de 5. Els Brivalls actuaran acompanyats dels Castellers de Castelldefels i els Castellers de Gavà.
 
Fitxa de la diada: Diada dels Brivalls de Cornudella.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella, Castellers de Castelldefels i Castellers de Gavà.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 31 d'octubre a les 12 h. Plaça de la Vila, Cornudella de Montsant.
Interès: Probabilitat de veure el primer castell de 7 i mig de la colla prioratenca.
 
 
 
Tot i no celebrar-se al Camp de Tarragona, la diada del Roser tindrà un representant destacat del nostre territori, els Xiquets de Reus. En una diada on els amfitrions volen ajuntar per primer cop en la seva història el 5de8 i el 3de9 amb folre, els de la camisa avellana podrien portar també el 5de8, sense descartar un possible atac al 3de9 amb folre, castell que la setmana passada desmuntaven en dues ocasions. Tot i algunes baixes per la caiguda del 4de9 amb folre de la setmana passada, els Xiquets volen fer la darrera gran diada de la temporada en un marc incomparable: la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès.
 
Fitxa de la diada: Diada del Roser a Vilafranca del Penedès.
Amb les colles: Castellers de Lleida, Xicots de Vilafranca i Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 31 d'octubre a les 18 h. Plaça de la Vila, Vilafranca del Penedès.
Interès: Possibilitat de veure el darrer castell de 9 dels Xiquets de Reus d'aquest 2015.
 
 
 
Els Xiquets de Vila-seca arriben a la seva diada, la segona des de la seva refundació, amb la intenció de fer el salt als castells de 7 i mig. Després de dominar els castells bàsics de 7 des de mitjans de temporada quan van descarregar el primer 3de7 des de la seva refundació, els de la camisa blau cel volen fer una passa endavant, que implicaria portar a plaça el 3 o el 4de7 amb l'agulla, castells que han treballat molt intensament les darreres setmanes. També treballen el 5de7 tot i que molt probablement no el veurem fins a la temporada vinent. Actuaran acompanyats dels Castellers de Tortosa, colla creada recentment.
 
Fitxa de la diada: II Diada dels Xiquets de Vila-seca.
Amb les colles: Castellers de Tortosa i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 31 d'octubre a les 18 h. Plaça de l'Església, Vila-seca.
Interès: Possibilitat de veure el primer castell de 7 i mig dels de la camisa blau cel des de la seva refundació.
 
 
 
L'altra diada de fora del Camp de Tarragona que també hem de destacar és la diada de Tots Sants que es celebrarà diumenge a Vilafranca i que tindrà als Xiquets de Tarragona com a representants del Camp de Tarragona. Els de la camisa ratllada volen tornar a portar a plaça castells superiors al 3de9 amb folre i diumenge és el dia. Després d'una Santa Tecla històrica on carregaven els primers 5de9 amb folre i pilar de 8 emmanillat de la seva història, els de Roger Peiró volen tornar a descarregar, per segon cop a la seva història, el 2de9 amb folre i manilles, castell que aquesta temporada han carregat en dues ocasions però que no han pogut completar. Aquest seria l'objectiu principal dels tarragonins, que no descarten el pilar de 8 amb folre i manilles si aconseguissin descarregar prèviament els dos castells bàsics de 9 i la torre emmanillada. Actuaran al costat de tres grans colles del món casteller: els amfitrions, els Castellers de Vilafranca que tornaran a afrontar el 3de10 i el 2de8 sense folre, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants.
 
Fitxa de la diada: Diada de Tots Sants.
Amb les colles: Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 31 d'octubre a les 12 h. Plaça de la Vila, Vilafranca del Penedès.
Interès: Possibilitat de veure el primer 2de9 amb folre i manilles descarregat dels matalassers aquest 2015.

A

També et pot interessar