Foto: 

Xiquets de Tarragona

El Pla de la Seu i les colles de 7

El cap de setmana casteller se centra en la diada del Pla de la Seu amb tres colles de gamma extra, i a Vila-seca, Cornudella i el barri Verge del Carme de Tarragona amb colles de 7
Arnau Martínez
,
07/07/2016
Fires i festes
Diada de la Canalla a Cornudella de Montsant
La canalla castellera, aquells que fan que els castells es culminin, seran els protagonistes de la diada que se celebrarà dissabte al migdia al Priorat. L’actuació, organitzada pels Brivalls de Cornudella, comptarà també amb els Xiquets d’Alcover i els Xiquets de Cambrils.
 
La colla prioratina voldria seguir rodant els castells bàsics de 6 per tal de poder pujar-los un pis. A més, s’ha de tenir en compte que fa dues setmanes que no actuen. La última diada la van fer a Montbrió del Camp el 26 de juny quan van descarregar el 3 i el 4 de 6 i el 3 de 6 amb agulla.
 
Els Xiquets d’Alcover també fa dues setmanes que no actuen i seguiran amb una diada semblant a la dels Brivalls portant a plaça castells bàsics de 6 com el 3, el 4 i el 3 de 6 amb agulla.
 
Fins i tot, es podrien veure els tres castells bàsics de 6 per part de les tres colles ja que els Xiquets de Cambrils també apostaran per les tres construccions abans esmentades. Així, els de Cambrils, rebaixaran el nivell ja que es tracta d’una diada de dissabte al migdia que acostuma a tenir poques camises.
 
Fitxa de la diada: Diada de la Canalla a Cornudella del Montsant.
Amb les colles: Xiquets d’Alcover, Xiquets de Cambrils i Brivalls de Cornudella.
Dia, hora i lloc: dissabte 9 de juliol, a les 12 h a la plaça de la Vila de Cornudella de Montsant.
Interès: es podrien veure les mateixes tres construccions (3d6, 4d6 i 4d6 amb agulla) per part de les tres colles.
 
 
Festes de l’Associació Veïns Verge del Carme a Tarragona
Com és habitual pels voltants del 16 de juliol, dia de la patrona del barri Verge del Carme de Tarragona, aquest organitza una actuació castellera amb colles del territori, enguany els Castellers d’Altafulla i els Xiquets del Serrallo.
 
Després de la setmana passada, quan no van voler actuar a Sant Pere i Sant Pau per diversos malentesos, aquesta setmana sí que es podran veure els Castellers d’Altafulla a Tarragona. Descartats els castells de 7 i el pilar de 5 que possiblement es veuran la setmana que ve a la diada de les cultures d’Altafulla, els de ca l’Ixart preparen un 2 de 6 lleuger per pujar-lo un pis més. L’estructura del dos aniria acompanyada del 3 i del 4 amb agulla.
 
Els del barri mariner voldrien fer allò que els va quedar pendent la setmana passada a la seva diada de Sant Pere, el 5 de 7 que van haver de desmuntar dues vegades. El 3 i el 4 de 7 amb agulla serien els altres dos castells. Els Xiquets del Serrallo, que ja han actuat aquesta setmana a la primera exhibició del ‘Tarragona, ciutat de castells’, aparcarien el 2 de 7 i el pilar de 6 que va anunciar, precipitadament, el seu cap de colla setmanes enrere.
 
Fitxa de la diada: Festes de l’Associació Veïns Verge del Carme a Tarragona.
Amb les colles: Castellers d’Altafulla i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: dissabte 9 de juliol, a les 18 h al carrer Francesc Bastos de Tarragona.
Interès: diada que s’inclou en els actes d’unes festes típiques de barri.
 
 
Diada del Pla de la Seu a Tarragona
Una de les diades més importants del cap de setmana serà dissabte a la tarda al Pla de la Seu de Tarragona, un dels indrets més castellers de la ciutat. La diada comptarà amb els Castellers de Sants i els Castellers de Vilafranca que volen fer un pas endavant, i els Xiquets de Tarragona que n’hauran de fer un endarrere.
 
Els Castellers de Sants volen portar a Tarragona el 2 de 9 amb folre i manilles, el primer de la temporada, avançant-lo diverses setmanes respecte anys passats. La torre ja la van anunciar la setmana passada en acabar l’actuació al seu barri quan la van assajar i hi van col·locar sisens. Els Borinots volen descarregar aquest castell ja que després d’aquesta diada marxen de vacances set setmanes. A més, el castell de gamma extra estaria acompanyat del 3 i del 4 de 9 i el pilar de 7 amb folre.
 
La gamma extra no només es veurà de la mà dels de Sants ja que els Castellers de Vilafranca també volen portar el 2 de 9 amb folre i manilles que ja han descarregat dues vegades aquesta temporada. Els Verds tampoc descarten l’estrena del 3 de 9 amb agulla, unes construccions que de ben segur comptaran amb l’ajuda entre les altres colles ja que les tres tenen molt bona sintonia. Els altres castells podrien ser el dos bàsics de 9 i el pilar de 7 amb folre per posar la cirereta del pastís.
 
Els que hauran de fer un pas enrere seran els amfitrions, els Xiquets de Tarragona que optaran pels castells de 8 i de 8 i mig, sense descartar el primer 5 de 8 de la temporada. Els ratllats acumulen moltes caigudes, gairebé totes les últimes diades han acabat fent llenya en algun moment o altre. De fet, la setmana passada van sortir de plaça amb dos intents, un del 3 de 9 folrat i l’altre del 4 de 8 amb agulla. Aquesta diada els servirà per tornar a agafar confiança i encarar les diades de gran exigència que tenen els propers caps de setmana.
 
En acabar la diada, els grallers i timbalers dels Xiquets de Tarragona organitzen la segona edició del ‘Summumfest’, que consisteix en un sopar popular al mateix local pel modest preu de 4€ i un ball de gralles amb el repertori més festiu de la formació.
 
Fitxa de la diada: Diada del Pla de la Seu a Tarragona.
Amb les colles: Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: dissabte 9 de juliol, a les 18:30 h al Pla de la Seu de Tarragona.
Interès: es veuran castells de gamma extra en un marc immillorable, davant de la façana de la Catedral de Tarragona.
 
 
Festes del barri Miramar-Les Illes de Vila-seca
El barri Miramar-Les Illes de Vila-seca també comptarà amb una actuació dins d’unes festes de barri amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Torraires de Montblanc i els Xiquets de Vila-seca.
 
Els Torraires, possiblement, portaran a plaça castells bàsics de sis en forma de 3, 4 i 3 de 6 amb agulla, sense descartar el 2 de 6 que ja han descarregat dues vegades aquests últims mesos. 
 
Els del barri obrer de Tarragona baixaran marxes ja que porten diverses setmanes fent actuacions que requereixen un alt nivell mental i físic i necessiten recarregar piles. Per afrontar els castells de 8 que podrien arribar a l’agost per Sant Magí, els de Sant Pere i Sant Pau aprofitaran per rodar el 3 i el 4 de 7 i alguna estructura de la gamma alta de 7 com el 2 o el 5.
 
Per acabar, els Xiquets de Vila-seca volen dur a plaça el 3, el 4 i el 5 de 7, la mateixa actuació que pretenien fer la setmana passada a Sant Pere i Sant Pau, però per falta de camises es van haver de conformar amb el 5 i el 4 de 6 amb agulla i el 3 de 7. Aquesta diada ha de servir als de la camisa blau cel com a preludi de les diades del 23 de juliol a La Pineda i del 30 a Vila-seca en el marc de la seva festa major.
 
Fitxa de la diada: Festes del barri Miramar-Les Illes de Vila-seca.
Amb les colles: Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Torraires de Montblanc i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: diumenge 10 de juliol, a les 18:30 h al plaça Miquel Martí i Pol de Vila-seca.
 
 

A

També et pot interessar