Castellers de Vilafranca al Catllar

Foto: 

Castellers de Vilafranca

Totes les mirades centrades al Catllar

La diada del Catllar, dissabte, i Cornudella del Montsant, diumenge, centren l'activitat castellera del Camp de Tarragona aquest cap de setmana
Joel Reche
,
22/08/2015
Fires i festes
Podríem dir que la diada del Catllar és la diada que més ha crescut els darrers anys. Per nivell de castells i la gran crescuda d'afluència de públic a la petita plaça de la Vila de la població el Baix Gaià. Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i Colla Jove Xiquets de Tarragona, repetiran un any més a la cita i aquest any arriben millor que mai. La Colla Vella està signant, probablement, la millor temporada de la seva història a aquestes alçades de temporada i al Catllar vol seguir mostrant el seu potencial. Després de descarregar el 4de9 amb folre i pilar pel Firagost i repetir el 2de9 emmanillat a la Bisbal, aquest dissabte es plantegen una diada de màxims. D'entrada, el castell que té més probabilitats d'anar a plaça és el 2de9 amb folre i manilles, que ja han completat en 3 ocasions aquesta temporada. El 4de9 amb folre i pilar, el pilar de 8 emmanillat i fins i tot, el 5de9 amb folre, podrien ser els altres castells que la colla rosada portés en cartera dissabte. Els Castellers de Vilafranca segueixen portant el 2de9 emmanillat i el pilar de 8 a les darreres actuacions importants que han afrontat, la darrera diumenge passat a la Vila de Gràcia. A el Catllar podrien fer una passa més, portant, a més del dos i el pilar emmanillats, el 3 o el 4de9 amb el pilar. La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona arriba al Catllar havent signat el millor Sant Magí de la seva història, descarregant el primer 9de8 de la temporada i el 13è 5de9f descarregat consecutivament. Dissabte volen repetir la supercatedral i el 9de8, sense descartar un primer atac al pilar de 8 emmanillat. 
 
Fitxa de la diada: Festa major del Catllar.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i Colla Jove Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 22 d'agost, a les 18 h. Plaça de la Vila, El Catllar.
Interès: Gran diada al Camp de Tarragona amb la possibilitat de veure diverses construccions superiors al 3de9 amb folre.
 
 
L'altra gran diada del cap de setmana és la de Cornudella del Montsant, on els Brivalls actuaran al costat dels seus padrins, els Xiquets de Reus, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets d'Alcover. Els Brivalls, que les darreres setmanes han començat a assajar castells superiors, com el 4de7 amb l'agulla o el 2de7, buscaran diumenge repetir la millor actuació de la seva història, la clàssica de 7, que ja van completar per Santa Anna a Reus el passat Juliol. Els Xiquets de Reus, després de completar en dues ocasions el 5de8 el cap de setmana passat a Tarragona i Gràcia, buscaran portar, com a mínim, els dos castells bàsics de 8 a la vila prioratenca. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau portaran castells de 7 i mig amb la intenció d'abaixar una mica la pressió, després de completar el millor Sant Magí de la seva història descarregant per primer cop el 3de8 a la plaça de les Cols. Els Xiquets d'Alcover rodaran estructures de 6 pisos amb la possibilitat de veure el 2 o el 5de6. 
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Cornudella de Montsant.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Xiquets d'Alcover i Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 23 d'agost, a les 17 h. Plaça de la Vila, Cornudella del Montsant.
Interès: Possibilitat de veure alguna construcció de 8 pisos i castells de 7 pisos de la colla local.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar