Foto: 

Colla Vella dels Xiquets de Valls

Arriba el maig casteller!

Aquest cap de setmana hi haurà castells a Falset i Perafort. Els Pataquers de la Rovira i Virgili també oferiran les seves construccions aquest dijous
Joel Reche
,
29/04/2015
Fires i festes
Comença el primer mes de veritable activitat castellera al Camp de Tarragona. Totes les colles del territori ja s'han estrenat a plaça i durant aquestes pròximes setmanes podrem veure l'estat de forma tant de les colles grans com de les petites.
La primera diada d'aquesta setmana serà al Campus Catalunya de la URV a Tarragona. La colla castellera de la Rovira i Virgili, els Pataquers, tenen la seva cita de primavera i actuaran acompanyats dels Llunàtics de la Politècnica de Vilanova i els Marracos de la Universitat de Lleida. Els de la camisa taronja butà, van assolir el seu primer castell de 7 pisos a la darrera diada que van realitzar a la plaça de la Concòrdia del campus, el passat desembre. Aquest dijous tenen la intenció de tornar a repetir el 3de7 i acompanyar-lo del 2de6 i una altra construcció de 6 i mig. També podrien tornar a portar a plaça el pilar de 5. Els Marracos i els Llunàtics, colles convidades, portaran construccions de 6 i 6 i mig. 
 
Fitxa de la diada: Diada de primavera dels Pataquers de la URV.
Amb les colles: Marracos de la UDL, Llunàtics de la UPC Vilanova i Pataquers de la URV.
Dia, hora i lloc: Dijous, 30 d'abril a les 18:00h. Campus Catalunya. Av. Catalunya, Tarragona.
Interès: Castells de 6 pisos de les colles universitàries, amb la possibilitat de veure alguna construcció de 7 pisos dels de la camisa taronja butà. 
 
 
Falset gaudirà un any més d'una diada castellera en motiu de la Fira del Vi. La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba a la capital del Priorat després d'haver completat el passat diumenge a Sitges la tripleta de vuit i el primer pilar de 6 de la temporada. Tot i la ensopegada amb el 4de8, els rosats van demostrar que han començat la temporada amb molt bon peu. A Falset hi portaran molt probablement els dos castells bàsics de 8 i alguna altra construcció de 7 i mig, com el 2de7. Els Brivalls de Cornudella van engegar la temporada descarregant tres castells de 6 a la primera diada. Després d'assolir els dos castells bàsics de 7 pisos la darrera temporada, els de la camisa blau brivall volen mantenir aquest nivell i això passa per rodar molts castells de 6 aquest principi de temporada. A Falset, tornarem a veure 3 castells de 6 dels de Cornudella.  
 
Fitxa de la diada: Fira del Vi a Falset.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella i Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 2 de maig, a les 18:00h. Falset. 
Interès: Castells de 6 pisos de la colla del Priorat i castells de 8 per part de la colla vallenca. 
 
 
Perafort organitza una diada castellera el proper diumenge, en motiu de la Setmana Cultural de la vila del Tarragonès. Hi prendran part els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. Els del barri tarragoní arriben a la diada de diumenge havent assolit el 2de7 més matiner de la seva història fa dues setmanes a Tarragona, i havent rodat construccions de 7 i mig com el 3de7 i 4de7 amb l'agulla. A Perafort hi portaran castelles de 7 i mig. La Colla Joves Xiquets de Valls es va estrenar a plaça tot just diumenge passat a Vilanova, on van descarregar el primer castell de 8 de la temporada en forma de 4de8. Els de Jaume Galofré, nou cap de colla de la formació vallenca, portaran alguna construcció de 8 pisos a la petita població tarragonina. Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta per la seva part voldran portar 3 construccions de 6 pisos a Perafort. 
 
Fitxa de la diada: Setmana Cultural de Perafort.
Amb les colles: Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Colla Joves Xiquets de Valls i Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 3 de maig, a les 12:00h. Pl. de l'Església, Perafort. 
Interès: Castells de 6 pisos de la colla de les Terres de l'Ebre, de 7 i mig per part dels del barri tarragoní i castells de 8 per part de la colla vallenca. 

A

També et pot interessar