Colla Joves Xiquets de Valls

Foto: 

Ajuntament de Valls / Pere Toda

Arriba el segon gran duel vallenc

Les colles de Valls es retroben aquest dimecres 5 d'agost amb motiu de la 61a Firagost
Joel Reche
,
04/08/2015
Fires i festes
Aquest dimecres, la plaça del Blat es tornarà a omplir de gom a gom per acollir un any més la diada del Firagost, la fira agrícola per excel·lència del nostre territori. Després de Sant Joan, serà el primer cop que les dues colles de la capital de l'Alt Camp es retrobin a plaça.
La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba al Firagost en un estat de forma envejable. Després de descarregar el 2de9 amb folre i manilles per Sant Joan i de fer un juliol de rodatge descarregant diversos castells de 9, els darrers aquest cap de setmana a Vila-seca i Vilallonga del Camp, els de Manel Urbano volen tornar a portar construccions superiors al 3de9 amb folre a la plaça del Blat. El 2de9 amb folre i manilles és una de les apostes clau dels de la camisa rosada per dimecres. L'any passat no el van poder portar a plaça pel Firagost per culpa de les lesions, però aquesta temporada ja han demostrat que van a totes i que els canvis obligats de la temporada passada estan donant els seus fruits en aquest curs. En funció de com vagi l'execució del dos emmanillat, els del Portal Nou es podrien plantejar el primer 4de9 amb folre i l'agulla de la temporada, castell que l'any passat van dominar els darrers mesos de l'any i que aquest ja han completat en set ocasions amb un pis menys. Evidentment, els dos castells bàsics de 9 podrien veure la llum en funció del desenvolupament de la diada. A la ronda de pilars, la Vella vol atacar el primer pilar de 8 de la temporada. Una Vella que no afluixa. 
 
La Colla Joves Xiquets de Valls arriba una marxa enrere respecte a la colla rival, però amb uns objectius ambiciosos que poden permetre als de Jaume Galofré donar un cop de puny damunt la taula per afrontar un agost molt intensiu pels del carrer d'en Gassó. Després d'un Sant Joan agredolç on, tot i descarregar el 4de9 amb folre, no van poder completar ni el 3de9 folrat ni el 7de8, els diables vermells han rodat les estructures de 8 al llarg de tot el mes de juliol, descarregant en dues ocasions el 2de8 amb folre. Aquestes dues tripletes de 8, junt amb la recuperació del pilar de 6, han servit de preparació per la Joves per tornar a afrontar els castells de 9 aquest dimecres. El principal objectiu és el 4de9 amb folre i el 5de8, l'altra construcció pendent de la Joves aquesta temporada. Si totes dues construccions es descarreguessin, podrien atacar el 3de9 amb folre i intentar completar la primer tripleta màgica de la temporada. A la ronda de pilars, buscaran descarregar el pilar de mèrit totalment renovat, que a Begues va quedar només coronat.
 
Fitxa de la diada: Diada de Firagost.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Dimecres, 5 d'agost, a les 20:15 h. Plaça del Blat, Valls.
Interès: Segon duel de les colles vallenques amb la possibilitat de veure diverses construccions de 9 pisos i alguna de Gamma Extra.

A

També et pot interessar