Joel Reche
,
12/06/2015
Fires i festes

El Pati és de la Joves

Les diades del Pati a Valls i la plaça del Rei a Tarragona, junt amb el Mercat al Mercadal de Reus, centren l'activitat castellera del cap de setmana al Camp de Tarragona
Colla Joves Xiquets de Valls

Foto: 

Colla Joves Xiquets de Valls

La diada del Pati de Valls és el primer plat fort de la Colla Joves Xiquets de Valls. És la seva particular prèvia per Sant Joan a la seva plaça per excel·lència. Els de Jaume Galofré tenen clar que han d'avançar feina abans de festa major i aquest dissabte podrien portar el primer castell de 9 de la temporada en forma de 4de9 folrat. Els de la camisa vermella que han tingut un parell d'ensopegades aquest inici de temporada volen fer una gran passa aquest cap de setmana i a més de la construcció de 9 pisos també és possible que provin els rimers 5de8 i 7de8 de la temporada. 

A plaça els acompanyaran 3 colles. Els Moixiganguers d'Igualada arriben a Valls amb la intenció de fer una de les millors diades de la seva història que passaria per portar la tripleta de 8 a la capital de l'Alt Camp, amb el que seria el primer 2de8 folrat d'aquesta temporada. Els de la camisa morada ja han completat els dos castells de 8 bàsics aquest curs. Els Nens del Vendrell també volen portar la tripleta a Valls, actuació que ja han completat en dues ocasions aquesta temporada. La Colla Jove dels Castellers de Sitges portarà castells de 7 a la Km 0 del món casteller. 

Fitxa de la diada: Diada del Pati. 
Amb les colles: Colla Jove de Castellers de Sitges, Colla Joves Xiquets de Valls, Moixiganguers d'Igualada i Nens del Vendrell.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 13 de juny, a les 18:30 h. Plaça del Pati, Valls.
Interès: Possibilitat de veure castells de 8 i mig i la primera construcció de 9 pisos de la temporada de la colla amfitriona. 

 

Els Xiquets de Reus actuaran el proper dissabte a la plaça del Mercadal, en motiu de la recreació de l'antic mercat que es celebrava a la plaça de l'ajuntament de la capital del Baix Camp. Després de descarregar els primers 2de7 i 4de8 de la temporada el passat diumenge a la Selva, els de la camisa avellana, que aquest dissabte actuaran amb roba d'assaig emulant als antics castellers, voldrien tornar a portar castells de 8 a plaça, sense descartar l'opció de repetir la diada que van assolir la setmana passada, portant a plaça 3 i 4de8 i 2de7. A més, és possible que aixequin alguna construcció a l'antiga, com podria ser el 5de7. 

Fitxa de la diada: Diada del Mercat del Mercadal. 
Amb les colles: Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 13 de juny, a les 19 h. Plaça del Mercadal, Reus. 
Interès: Construccions de 8 pisos de la colla local. 

 

L'única diada de diumenge serà a Tarragona, a la plaça del Rei, on aixecaran les seves construccions els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Vila-seca. Els del barri tarragoní van realitzar una gran actuació el passat cap de setmana al seu local, descarregant de nou el 2de7 i carregant els primers 5de7 i pilar de 6 de la temporada. Les caigudes però no els permetran repetir aquestes estructures i diumenge portaran castells de 7 amb la possibilitat de veure alguna construcció de 7 i mig com el 3de7 amb el pilar. 

Els Xiquets de Vila-seca també estan d'enhorabona després de carregar el primer pilar de 5 després de la refundació la setmana passada. A Tarragona el podrien tornar a provar i podrien portar també castells de 6 i mig com el 5de6 o el 2de6. 

Fitxa de la diada: Diada a Tarragona.
Amb les colles: Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 14 de juny, a les 12:30 h. Plaça del Rei, Tarragona. 
Interès: Castells de 7 i mig de la colla tarragonina i de 6 i mig pels de la camisa blau cel.

També et pot interessar