Colla Joves Xiquets de Valls

Foto: 

Colla Joves Xiquets de Valls

El Pati és de la Joves

Les diades del Pati a Valls i la plaça del Rei a Tarragona, junt amb el Mercat al Mercadal de Reus, centren l'activitat castellera del cap de setmana al Camp de Tarragona
Joel Reche
,
12/06/2015
Fires i festes

La diada del Pati de Valls és el primer plat fort de la Colla Joves Xiquets de Valls. És la seva particular prèvia per Sant Joan a la seva plaça per excel·lència. Els de Jaume Galofré tenen clar que han d'avançar feina abans de festa major i aquest dissabte podrien portar el primer castell de 9 de la temporada en forma de 4de9 folrat. Els de la camisa vermella que han tingut un parell d'ensopegades aquest inici de temporada volen fer una gran passa aquest cap de setmana i a més de la construcció de 9 pisos també és possible que provin els rimers 5de8 i 7de8 de la temporada. 

A plaça els acompanyaran 3 colles. Els Moixiganguers d'Igualada arriben a Valls amb la intenció de fer una de les millors diades de la seva història que passaria per portar la tripleta de 8 a la capital de l'Alt Camp, amb el que seria el primer 2de8 folrat d'aquesta temporada. Els de la camisa morada ja han completat els dos castells de 8 bàsics aquest curs. Els Nens del Vendrell també volen portar la tripleta a Valls, actuació que ja han completat en dues ocasions aquesta temporada. La Colla Jove dels Castellers de Sitges portarà castells de 7 a la Km 0 del món casteller. 

Fitxa de la diada: Diada del Pati. 
Amb les colles: Colla Jove de Castellers de Sitges, Colla Joves Xiquets de Valls, Moixiganguers d'Igualada i Nens del Vendrell.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 13 de juny, a les 18:30 h. Plaça del Pati, Valls.
Interès: Possibilitat de veure castells de 8 i mig i la primera construcció de 9 pisos de la temporada de la colla amfitriona. 

 

Els Xiquets de Reus actuaran el proper dissabte a la plaça del Mercadal, en motiu de la recreació de l'antic mercat que es celebrava a la plaça de l'ajuntament de la capital del Baix Camp. Després de descarregar els primers 2de7 i 4de8 de la temporada el passat diumenge a la Selva, els de la camisa avellana, que aquest dissabte actuaran amb roba d'assaig emulant als antics castellers, voldrien tornar a portar castells de 8 a plaça, sense descartar l'opció de repetir la diada que van assolir la setmana passada, portant a plaça 3 i 4de8 i 2de7. A més, és possible que aixequin alguna construcció a l'antiga, com podria ser el 5de7. 

Fitxa de la diada: Diada del Mercat del Mercadal. 
Amb les colles: Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 13 de juny, a les 19 h. Plaça del Mercadal, Reus. 
Interès: Construccions de 8 pisos de la colla local. 

 

L'única diada de diumenge serà a Tarragona, a la plaça del Rei, on aixecaran les seves construccions els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Vila-seca. Els del barri tarragoní van realitzar una gran actuació el passat cap de setmana al seu local, descarregant de nou el 2de7 i carregant els primers 5de7 i pilar de 6 de la temporada. Les caigudes però no els permetran repetir aquestes estructures i diumenge portaran castells de 7 amb la possibilitat de veure alguna construcció de 7 i mig com el 3de7 amb el pilar. 

Els Xiquets de Vila-seca també estan d'enhorabona després de carregar el primer pilar de 5 després de la refundació la setmana passada. A Tarragona el podrien tornar a provar i podrien portar també castells de 6 i mig com el 5de6 o el 2de6. 

Fitxa de la diada: Diada a Tarragona.
Amb les colles: Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 14 de juny, a les 12:30 h. Plaça del Rei, Tarragona. 
Interès: Castells de 7 i mig de la colla tarragonina i de 6 i mig pels de la camisa blau cel.

A

També et pot interessar