Colla Vella dels Xiquets de Valls

Foto: 

Colla Vella dels Xiquets de Valls

Fogueres amb olor a castells

Les diades de Sant Joan de Valls, Tarragona i Vila-seca centren l'activitat castellera de la festivitat dels Països Catalans. També es celebra dies abans la diada de Sant Pere a Cambrils.
Joel Reche
,
23/06/2015
Fires i festes
La Festa Major de Valls arriba amb Sant Joan i amb ell, el primer cara a cara de les colles vallenques a la plaça del Blat. Dues actuacions en menys de 15 hores, ofereixen un espectacle inigualable. L'actuació a l'antiga de Completes, on es podrà veure alguna estructura de 9 pisos, donarà pas a la gran diada de dimecres. La Colla Vella vol tornar a fer el salt als castells superiors al 3de9 amb folre el dia de Sant Joan i assaja estructures com el 2de9 amb folre i manilles, que ja va carregar l'any passat per Sant Joan, o el 9de8. Els dos castells bàsics de 9 pisos es veuran segur demà a la plaça del Blat. La Colla Joves Xiquets de Valls, que arriba a Sant Joan després de descarregar el primer 4de9 amb folre al Pati, vol tornar a repetir la diada de l'any passat per Sant Joan i tornar a portar la tripleta màgica al Km 0 del món casteller. 
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Sant Joan a Valls
Amb les colles: Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls
Dia, hora i lloc: Dimecres, 24 de juny, a les 13 h. Plaça del Blat, Valls
Interès: Possibilitat de veure les primeres construccions de Gamma Extra de la temporada en un ambient immillorable. 
 
 
L'altra gran diada per Sant Joan és la de Tarragona, on les quatre colles de la ciutat es donaran cita a la plaça de la Font. La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona arriba amb força després de descarregar el 4de9 amb folre a Milà fa poc més d'una setmana. Els del Cós del Bou volen fer una altra passa endavant per Sant Joan i portar la primer tripleta màgica de la temporada, portant doncs el primer 3de9 folrat de la temporada. Els Xiquets de Tarragona també volen fer el salt als 9 pisos aquesta temporada a la diada de Sant Joan. Els de la camisa ratllada ja fa setmanes que assagen el 3de9 amb folre i demà pot ser el dia de portar-lo a plaça. A més, també podrien estrenar el pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que ja han descartat tant el 3de8 com el pilar de 6, tornaran a portar a plaça el 2de7, castell al que li han agafat bé la mida, i l'acompanyaran d'altres construccions de 7 i mig, com el 5de7. Els Xiquets del Serrallo portaran 3 castells de 7 pisos a la plaça de la Font. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Joan a Tarragona.
Amb les colles: Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Dimecres, 24 de juny, a les 19:30 h. Plaça de la Font, Tarragona.
Interès: Possibilitat de veure en acció a les quatre colles de la ciutat, amb castells de 9 pisos inclosos. 
 
 
La darrera diada del Camp de Tarragona dedicada a Sant Joan és la de Vila-Seca. La colla local, que actuarà amb els Brivalls de Cornudella, vol tornar a portar a plaça el 2de6 i el 5de6 que van completar la setmana passada a Sant Pere i Sant Pau, i també podrien tornar a intentar el pilar de 5, que els hi va quedar en intent el cap de setmana passat. Els Brivalls asseguren els castells de 6 i mig, tot i que si el nombre de camises a plaça és bo, podrien tornar a intentar el 4de7 que ja van descarregar a Tarragona fa unes setmanes. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Joan a Vila-seca.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Dimecres, 24 de juny, a les 19 h. La Pineda, Vila-seca
Interès: Castells de 6 i mig per part de les dues colles.
 
 
Els Xiquets de Cambrils avancen la celebració de la seva diada de Festa Major al dia de Sant Joan. Els de la camisa burdeus volen portar a plaça el 5de6 i el 2de6, construccions que els han de permetre rodar castellers per a assolir els primers castells de 7 pisos aquesta temporada. Els Xics Caleros portaran castells de 6 a la població marinera. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Pere a Cambrils.
Amb les colles: Xics Caleros i Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: Dimecres, 24 de juny, a les 18:30 h. Pla de les Serenes, Cambrils.
Interès: Castells de 6 i mig per part de les dues colles. 

A

També et pot interessar