Xiquets de Tarragona

Foto: 

Irene Montserrat (Picasa Xiquets de Tarragona)

Arriba el Tourmalet casteller!

Les diades de La Pobla de Montornès i Cambrils centren l'activitat del cap de setmana. També veurem diades a Alcover i Sant Pere i Sant Pau
Joel Reche
,
05/09/2014
Fires i festes
Les colles castelleres encaren el seu particular Tourmalet aquest setembre, amb compromisos d'alt nivell que culminaran amb les grans diades del calendari casteller, com el Concurs de Castells, Santa Tecla o Santa Úrsula, entre d'altres.
El cap de setmana passat ens va deixar una de les millors diades de la història castellera, amb les colles del Camp demostrant el seu alt nivell a la diada de Sant Fèlix. La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona va signar la millor actuació de la seva història, completant el 3 de 9 amb folre, el 5 de 9 amb folre, el 9 de 8 i carregant el pilar de 8 emmanillat. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va tornar a tastar la Gamma Extra aquesta temporada, descarregant el 2 de 9 amb folre i manilles i carregant el pilar de 8, però va ensopegar de nou amb el 5 de 9 folrat. La Colla Joves Xiquets de Valls també va signar una actuació brillant, descarregant el 3 de 9 amb folre i el 5 de 9 folrat, i carregant el 4 de 9 sense folre i el pilar de 8. També cal parlar de la gran diada que van protagonitzar els Xiquets de Reus a Sitges, descarregant el 5 de 8, el primer de la seva història fora de Reus i a la vegada, el més matiner del seu historial.
 
Aquest cap de setmana compta amb quatre diades al Camp de Tarragona, amb la Pobla de Montornès i Cambrils com a diades destacades.
 
Les festes de l'associació de veïns de la Unió del barri Sant Pere i Sant Pau tornaran a comptar amb diada castellera. Hi seran presents els Xiquets de Vila-seca i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els Xiquets seguiran treballant en les estructures de 6 i mig que han assolit aquesta temporada, com el 3 i 4 de 6 amb l'agulla o el 5 de 6, castells que es podrien veure aquest proper dissabte. Els de Sant Pere i Sant Pau arriben signant la millor temporada de la seva història que inclou el 3 de 8 carregat i el pilar de 6. Dissabte oferiran castells de 7 i mig com el 5 de 7, el 4 amb el pilar o el 2 de 7.
 
Fitxa de la diada: Festes de l'AAVV La Unió de Sant Pere i Sant Pau.
Amb les colles: Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Dissabte 6 de setembre a les 18:00h. Plaça de Cuba, Tarragona.
Interès: Diada on es podrà gaudir d'estructures de 7 i mig de la colla local i les construccions límit per als Xiquets de Vila-seca.
 
 
La diada de La Pobla de Montornès centra les mirades de l'activitat castellera al Camp de Tarragona aquest cap de setmana. Hi participaran els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre. Els matalassers arriben en plena forma a la vila tarragonina, on molt probablement vulguin portar el 3 de 9 folrat, si el nombre de camises ratllades els ho permet. El 5 de 8 o el 2 de 8 amb folre seran altres construccions que els del Carrer Santa Anna portaran a la Pobla. Els Nois de la Torre arriben desprès d'haver passat per una sèrie de problemes interns i intentaran portar castells de 7 pisos.
 
Fitxa de la diada: Festa major de La Pobla de Montornès.
Amb les colles: Nois de la Torre i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Dissabte 6 de setembre a les 18:00h. Carrer del Vent, La Pobla de Montornès.
Interès: Possibilitat de veure construccions de 8 i mig. 
 
 
El 3r aniversari dels Xiquets d'Alcover reunirà a la colla local i als Brivalls de Cornudella. La colla del Priorat arriba a Alcover desprès d'haver descarregat el primer castell de 7 pisos tot just fa 15 dies. A Alcover hi portaran castells de 6 i mig, amb el 2 de 6 i els castells amb l'agulla com a principals opcions. Els locals portaran també castells de 6 i mig, com el 3 de 6 amb l'agulla. 
 
Fitxa de la diada: 3r aniversari  dels Xiquets d'Alcover.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella i Xiquets d'Alcover.
Dia, hora i lloc: Dissabte 6 de setembre a les 18:00h. Església Vella, Alcover.
Interès: Diada de castells en un entorn idoni per veure castells, on s'hi veuran castells de 6 i mig.
 
 
L'altra diada important del cap de setmana serà diumenge a les 18:30h a la plaça de la Vila de Cambrils. La colla local, refundada a finals de l'any passat, torna a actuar com a colla local, després que els Xiquets de Reus ho hagin fet durant els anys d'absència dels cambrilencs. Els Xiquets tenen la intenció de portar a plaça per primer cop tant el 2 de 6 com el 5 de 6, castells que de ben segur es veuran aquest diumenge a plaça. Els Xiquets del Serrallo portaran alguna construcció de 7 i mig a plaça. 
 
Fitxa de la diada: Festa major de la Mare de Déu del Camí a Cambrils.
Amb les colles: Xiquets de Cambrils i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Diumenge 7 de setembre a les 18:30h. Plaça de la Vila, Cambrils.
Interès: Oportunitat de veure la millor actuació de la refundada colla local. 

A

També et pot interessar