Colla Xiquets del Serrallo de Tarragona

Foto: 

Antoni Coll (Facebook Xiquets dels Serrallo)

Sant Pere casteller Vol.2

Les diades de Sant Pere de Reus, Serrallo i l'Hospitalet de l'Infant centren el cap de setmana casteller del Camp de Tarragona. També hi haurà diada a Alcover.
Joel Reche
,
26/06/2015
Fires i festes
Els Xiquets d'Alcover tornen a actuar a casa, en motiu del dia de la cultura, on totes les entitats culturals de la vila organitzen activitats. Els de la camisa verd oliva volen portar 3 castells de 6 i mig a plaça, amb construccions com el 5de6 o el 3de6 amb el pilar. A plaça també hi seran els Brivalls de Cornudella, que asseguren els castells de 6 i mig, tot i que si el nombre de camises a plaça és bo, podrien tornar a intentar el 4de7 que ja van descarregar a Tarragona fa unes setmanes.
 
Fitxa de la diada: Dia de la Cultura a Alcover.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella i Xiquets d'Alcover.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 27 de juny, a les 18:30 h. Plaça del Portal, Alcover.
Interès: Castells de 6 i mig per part de les dues colles. 
 
 
Els Xiquets del Serrallo celebren la festivitat del seu barri pesquer i ho fan, com no, amb una gran diada, on participaran Castellers de Vilafranca i Xiquets de Tarragona. La colla local vol tornar a portar 3 castells de 7 pisos a plaça, com ja va fer fa uns dies a la diada de Sant Joan de Tarragona. Els Castellers de Vilafranca volen tornar a portar castells de 9 pisos al barri marítim de Tarragona, com ja van fer la temporada passada. Aquest castell podria ser en forma de 3 de 9 amb folre i aniria acompanyat de construccions de 8 i mig com el 4de8 amb el pilar o el 2de8 amb folre. Els Xiquets de Tarragona voldran portar 3 castells de 8 pisos, on es podria tornar a veure el 5de8 i el 2de8 amb folre dels de la camisa matalassera.  
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Pere al Serrallo.
Amb les colles: Castellers de Vilafranca, Xiquets de Tarragona i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 27 de juny, a les 18 h. Plaça de Sant Magí, Tarragona.
Interès: Possibilitat de veure alguna construcció de 9 pisos i diverses de 8 i mig. 
 
 
L'Hospitalet de l'Infant també organitza una diada castellera en motiu de la festivitat de Sant Pere. Els Xiquets de Vila-seca volen tornar a portar a plaça el 2de6 i el 5de6 que van completar fa unes setmanesa Sant Pere i Sant Pau i per Sant Joan, i també podrien tornar a intentar el pilar de 5, que els hi va quedar en intent el darrer cop que el van portar a plaça. Els Torraires de Montblanc portaran 3 castells de 6 pisos, per a seguir rodant estructures de cara a aquest segon tram de temporada. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Pere a l'Hospitalet de l'Infant.
Amb les colles: Xiquets de Vila-seca i Torraires de Montblanc.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 28 de juny, a les 19 h. Plaça Catalunya, l'Hospitalet de l'Infant.
Interès: Castells de 6 pisos per part de les dues colles. 
 
 
Els Xiquets de Reus segueixen de celebració de la festa major gran de la capital del Baix Camp. I segueixen volent portar el màxim a plaça. Com és habitual cada any, els de la camisa avellana aixecaran dues construccions abans de l'anada a Completes i aquest any volen aixecar, per primer cop, alguna construcció de 8 pisos la vigília de la festa major. Aquesta construcció serà, molt probablement, el 3de8, sense descartar la probabilitat de portar-hi també el 4de8. A la tornada de Completes, els Xiquets portaran des de la Prioral fins la porta de l'Ajuntament el tradicional pilar caminant. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Completes i pilar caminant a Reus.
Amb les colles: Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 28 de juny, a les 20 h. Plaça del Mercadal, Reus.
Interès: Veure per primer cop una construcció de 8 pisos el dia de Completes.
 
 
Els Xiquets de Reus tenen molt clar que aquesta festa major van a màxims. Després de fer la millor actuació de la seva història per la diada de festa major descarregant el 5de8 més matiner de la seva història, volen repetir aquesta diada en solitari el dia del patró. Per tant, podríem tornar a veure 3 castells de 8 en solitari dels de la camisa avellana.
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Pere a Reus.
Amb les colles: Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: Dilluns, 29 de juny, a les 13 h. Plaça del Mercadal, Reus.
Interès: 3 castells de 8 per part de la colla local.
 
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar